USD 34,30
EUR 37,02
ALTIN 3.013,27
BIST100 8.908

Dibek Taşında Dövülen O Kahve: Cildi Bebek Gibi Yapıyor!

Dibek kahvesi; Cilt, saç ve vücut sağlığına şifa deposu çıktı.

25 Ekim 2024 | 14:33
Son Güncelleme:
Dibek Taşında Dövülen O Kahve: Cildi Bebek Gibi Yapıyor! - Sayfa 1

Dibek kahvesi bilinen diğer adıyla Osmanlı Dibek kahvesi, ismini bir şehir veya ülkeden almış gibi dursa da aslında öyle değil. 

İşte dibek kahvesi ile ilgili detaylar..

Dibek Taşında Dövülen O Kahve: Cildi Bebek Gibi Yapıyor! - Sayfa 2

Dibek bir havandır ve dibek kahvesi ismini çeşitli aromalarla zenginleştirilip öğütüldüğü bu havandan almaktadır. Dibek isimli havanlar taştan veya ağaçtan yapılmakta ve genellikle tahılın kabuğunu ayıklamak ve tahıl ve benzer şeyleri ezmek için kullanılmaktadır. Dibek kahvesi, Türk kahvesinin ve çeşitli bitkilerin dibekte yani bu koca tavanda dövülerek iyice toz haline getirilmesi sonucunda elde edilmektedir.

Dibek Taşında Dövülen O Kahve: Cildi Bebek Gibi Yapıyor! - Sayfa 3

Dibek Kahvesi Faydaları
Dibek kahvesinin faydaları; cilt, saç ve vücut sağlığı bakımından oldukça fazladır. Bu faydalardan bazıları şunlardır:

Peeling olarak uygulanması ciltteki ölü derilerin atılmasına yardımcı olmaktadır. Her hafta düzenli kullanılması halinde ciltteki koyu leke görünümünü azaltacak ve pürüzsüz bir cilt görünümünü destekleyecektir. 

Dibek Taşında Dövülen O Kahve: Cildi Bebek Gibi Yapıyor! - Sayfa 4

Dibek kahvesinin telvesi, yüze maske olarak uygulanabilir. Maske yapısı kan dolaşımının hızlanmasını sağlamakta ve cilde yumuşaklık katmaktadır.

 Dibek kahvesi telvesi, içerisinde bulunan doğal yağ özleri sayesinde ipeksi ve pürüzsüz bir cilt görünümü oluşumuna destek olmaktadır.