Deprem Bölgesine Büyük Destek! 500 Milyon Dolarlık Dış Finansman Desteği
Türkiye, deprem bölgesindeki istihdamı korumak ve yeni iş imkanları yaratmak amacıyla işletmelere yönelik 500 milyon dolarlık yeni dış finansman sağladı. Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, bu adımın afetin bölge ekonomisi üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmayı ve ekonomik toparlanmayı hızlandırmayı hedeflediğini belirtti. Bu finansman desteği, bölgedeki işletmelerin faaliyetlerini sürdürebilmesi ve yeni istihdam olanakları yaratabilmesi için önemli bir katkı sağlıyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türkiye'nin çeşitli alanlarda uygun koşullu ve uzun vadeli dış finansman sağlama çalışmalarına devam ederken, deprem bölgesine yönelik kaynak akışını hızlandırıyor. Bakanlık tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu, deprem bölgesindeki istihdamı korumayı ve yeni iş fırsatları yaratmayı hedefleyen "Kayıtlı İstihdam Yaratma Projesi"nin ikincisini onayladı.
Deprem Bölgesine Uzun Vadeli Finansman
Bu proje ile Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası AŞ'ye (TKYB), Bakanlık garantisi altında 500 milyon dolar finansman sağlanacak. Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa ve çevresindeki 7 komşu ili kapsayan 18 ildeki KOBİ'lere ve büyük ölçekli işletmelere yönelik uzun vadeli finansman desteği sunulacak.
Şimşek: Ekonomik Toparlanmayı Hızlandıracağız
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, deprem sonrası bölgede yoğun imar çalışmaları yürüttüklerini belirterek, "Afetin bölge ekonomisi üzerindeki olumsuz etkilerini azaltacak ve ekonomik toparlanmayı hızlandıracak çalışmalara önem veriyoruz. Uluslararası kuruluşlarla işbirliğimiz güçlü şekilde sürdürülüyor" dedi. Şimşek, aynı zamanda, kalıcı refah artışı için ekonomi programı çerçevesinde üretim, ihracat ve istihdamı artırmayı hedeflediklerini ifade etti.