Açılışın ardından sokakta çocuklarla buluşan Başkan Yüce, SGM yaz kursu öğrencileri tarafından özel olarak hazırlanan resim sergisini gezdi. Sokakta ayrıca yer alan pamuk şeker ve simit tabyası gibi nostaljik argümanlar da katılımcıların ilgisini çekti.
Şehrin sokaklarını yaya ve çocuk dostu birer kamusal mekâna dönüştürme amacıyla gerçekleştirilen projede, şerit genişliklerinin azaltılması, boyama, bitkilendirme ve kent mobilyası yerleştirme gibi birçok çalışma uygulandı.
Konuşmasında akıllı şehir uygulamalarına vurgu yapan Başkan Yüce, “Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizi daha yaşanılabilir hale getirmek için gündüz gece çalışıyoruz. Yaşadığımız teknoloji çağında, yeni nesil akıllı teknolojilere istediğimiz anda istediğimiz yerde ulaşabiliyoruz. Şehrimizde ulaşımdan, trafik sistemlerine, mobil uygulamalardan, elektronik rehberlere kadar pek çok alanda akıllı şehir sistemlerini uygulamaya koyarak şehrimizi dijital dünyaya entegre ediyoruz. Tüm dünyada artık şehirler daha yoğun nüfusa, daha yoğun trafiğe, daha çok çevre sorunlarına ev sahipliği yapıyor. Bizler de bu sorunları ortadan kaldırmak, daha yaşanılabilir kentler oluşturmak için daha akıllı, teknolojik şehirler, daha yaşayan sokaklar inşa etmeye gayret ediyoruz. Ne demişler; hayat bisiklete binmek gibidir. Pedalı çevirmeye devam ettiğiniz sürece düşmezsiniz. Bizler çalışmalarımıza durmadan, yılmadan devam ederek projelerimizi hemşerilerimizin faydasına olacak şekilde ifa ediyoruz” diye konuştu.
Başkan Yüce projeyle birlikte sosyal yaşamı destekleyen alanların oluşturulacağını ifade ederek, “Bugün sokaklarımıza baktığımız da sosyal anlamda çocuklardan yalıtılmış, sadece geçiş amaçlı kullanılan bir alan. Marmara Belediyeler birliği iş birliği ile hemşerilerimizin, muhtarımızın ve tabii çocuklarımızın görüşlerini alarak Donat Sokak’ta Yaşayan Sokak projemizi gerçekleştirdik. Bu projemiz sayesinde sokakları hemşerilerimiz için daha güvenli, sağlıklı, yaşanabilir ve sosyal yaşamı destekleyen bir yaşam alanı oluşturduk. Çocuklarımız bizim zamanlarımızdaki gibi sokakta güvenle oyun oynayabilecek, yürüyüş
yapabilecekler. Bunun yanı sıra şerit genişliklerini azaltarak boyama, bitkilendirme gibi işlemleri gerçekleştirerek hem çocuklarımız için hem de hemşerilerimiz için güvenli bir alan oluşturduk. Daha önce belirttiğim gibi bu proje sadece bir başlangıç. Projenin asıl değeri, mahalle sakinlerimizin katılımı ve geri bildirimleri ile belli olacak inşallah. Tüm bunların yanı sıra Milli Eğitim Müdürlüğümüz iş birliği ile okul bahçelerimize çocuklarımızın geleneksel çocuk oyunları oynayabilmeleri için oyun alanları boyamaları yapıyoruz. Tüm gayretimiz, hizmetimiz çocuklarımız için. Unutmayalım ki, çocuklar gülerse, dünya güler” şeklinde konuştu.