USD 34,08
EUR 38,03
ALTIN 2.836,73
BIST100 9.976

Daha yaşanılabilir sokaklar için “Yaşayan Sokak”

Başkan Yüce, Büyükşehir Belediyesi ve Marmara Belediyeler Birliği ortaklığıyla gerçekleştirilen Yaşayan Sokak Projesi’nin açılışında konuştu. Donat Sokak’ta ilk uygulaması yapılan ‘Yaşayan Sokak’ uygulamalarını geliştirerek sürdüreceklerini ifade eden Yüce, “Bu projemizle sokakları hemşerilerimiz için daha güvenli, sağlıklı, yaşanabilir ve sosyal yaşamı destekleyen bir yaşam alanı haline taşıdık." dedi.

22 Eylül 2023 | 09:53
Son Güncelleme:
Daha yaşanılabilir sokaklar için “Yaşayan Sokak” - Sayfa 1

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Marmara Belediyeler Birliği ortaklığıyla hayata geçirilen Yaşayan Sokak projesinin açılışını gerçekleştirdi. 

Daha yaşanılabilir sokaklar için “Yaşayan Sokak” - Sayfa 2

Oldukça yoğun bir katılımın olduğu programa AK Parti Milletvekilleri Lütfi Bayraktar ve Murat Kaya, ilçe belediye başkanları, il müdürleri, siyasi parti temsilcileri, Büyükşehir bürokratları, muhtarlar, STK ve oda temsilcileri ile çok sayıda basın mensubu katıldı.

Daha yaşanılabilir sokaklar için “Yaşayan Sokak” - Sayfa 3

Açılışın ardından sokakta çocuklarla buluşan Başkan Yüce, SGM yaz kursu öğrencileri tarafından özel olarak hazırlanan resim sergisini gezdi. Sokakta ayrıca yer alan pamuk şeker ve simit tabyası gibi nostaljik argümanlar da katılımcıların ilgisini çekti. 

Daha yaşanılabilir sokaklar için “Yaşayan Sokak” - Sayfa 4

Şehrin sokaklarını yaya ve çocuk dostu birer kamusal mekâna dönüştürme amacıyla gerçekleştirilen projede, şerit genişliklerinin azaltılması, boyama, bitkilendirme ve kent mobilyası yerleştirme gibi birçok çalışma uygulandı.