USD 34,19
EUR 38,18
ALTIN 2.893,49
BIST100 9.666
Dağ yangını tatbikatı gerçeğini aratmadı - Sayfa 5

46 tane de araç katıldı. Bütün arkadaşlarımız öncesinden ne yapacaklarını bilmeleri ve zaman kaybetmemeleri adına çalışmış oldukları alana hemen gelerek yerlerini aldılar ve tatbikata göre planlanmış yaralı vatandaşımızı hem de hayvanları kurtardılar. Gerçekten herkes ne yapacağını bilerek hareket etti. 

Dağ yangını tatbikatı gerçeğini aratmadı - Sayfa 6

Buradaki amacımız bunun gerçeğe dönüşmesi durumunda arkadaşlarımızın bu yönde hazırlık olması. Bölgede yaşadığımız ve “asrın felaketi” dediğimiz depremde Kayseri olarak seferber olmuştuk. Bütün arama kurtarma ekiplerimiz olay olduktan 3-4 saat içerisinde alana koşmuşlardı. 

Dağ yangını tatbikatı gerçeğini aratmadı - Sayfa 7

Bugün her yerde Kayseri’nin arama kurtarma ekipleri, belediyeleri vardı. Kayseri’deki arama kurtarma ekipleri ve özellikle yardım kuruluşlarının bölgeye anında ulaşmasıyla bugün hale bölgeye gittiğimizde Kayseri’ye karşı bir sevgi ile karşılaşıyoruz. Biz sadece kendi ilimiz için değil, bölgemiz ve ülkemiz için afetlere hazır olmalıyız. Afet ile ilgili adeta Kızılelmamız olan birliğimizi kurduk. 

Dağ yangını tatbikatı gerçeğini aratmadı - Sayfa 8

Birlik komutanlığımızda hazır. Bunun yanı sıra yeni havaalanı yapılmasından dolayı burayı AFAD Lojistik Merkezi olarak çalışmalarımız devam ediyor. Yakın zamanda orayı da başlatacağız. Biz sanki yarın afet olacakmış gibi hazırlanıyoruz.