Medicana Kadıköy Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Gülengül Altun, "Tiroit hormonlarının yetersiz üretimi vücudun enerji üretimini, büyüme ve gelişmesini, hatta psikolojik durumları bile olumsuz etkileyebilir.
Tiroit hormonlarının yetersiz üretimi, hipotiroidiye yol açar ve bu durum vücutta bir dizi olumsuz etkiye sebep olabilir. Çocuklarda hipotiroidi doğuştan olabileceği gibi sonradan da gelişebilir.
Doğumsal hipotiroidi erken dönemde tedavi edilmezse çocuğun zeka gelişiminde gerilik, büyüme sorunları ve diğer sağlık problemleri ortaya çıkarabilir. Bu nedenle erken tanı ve tedavi, çocuğun sağlıklı bir gelişim süreci geçirmesi için çok önemlidir.
Tiroit hormonu eksikliği birçok belirtiyi beraberinde getirir
Tiroit hormonlarının eksikliği, vücudun çeşitli sistemlerini etkiler ve bu durum çocukların günlük yaşamını önemli ölçüde değiştirebilir. Belirtilerin başlangıçta hafif derecelerde seyrettiğini ancak zamanla daha belirgin hale geldiğini söyleyen Uzm. Dr. Gülengül Altun, “Tiroit hormonlarının eksikliği, çocuğun genel sağlık durumu üzerinde önemli etkiler oluşturabilir.