Türkiye’de 3.5 milyon okul öncesi çocuğun yaklaşık 875 bini, kalıcı dişlerinde çürük riski taşıyor. Dünyada da risk büyük. Amerikan National Institutes of Health’in (NIH) raporuna göre okul öncesi dönemdeki çocukların yaklaşık dörtte birinin dişleri çürük.
Dünya genelinde çocuklarda en yaygın görülen diş rahatsızlıklarından biri diş çürükleri. Diş çürükleri ülkemizde de büyük bir sorun teşkil ediyor. Kalıcı hasar bırakabiliyor..
Diş hekimleri Uzmanları National Institutes of Health'in (NIH) raporunu örnek olarak göstererek, şu rakamları paylaştı: "Dünyada okul öncesi dönemdeki çocukların yaklaşık dörtte birinin dişleri çürük. Türkiye'de de 3.5 milyon okul öncesi çocuğun yaklaşık 875 bini kalıcı dişlerinde çürük riski taşıyor. Bu rapor, çocuklarda ağız ve diş sağlığının erken yaşlardan itibaren önemsenmesi gerektiğini bir kez daha gündeme getiriyor" dedi.
GENEL SAĞLIĞI ETKİLİYOR
Diş çürüklerinin erken evrede tedavi edilmesi gerektiğini belirterek, şunları söyledi: "Diş çürükleri sadece estetik bir problem değil. Aynı zamanda çocukların genel sağlıklarını da olumsuz yönde etkiliyor. Çürük lezyonlarının erken aşamada tespiti, tedavi edilmesi, çocuğun ilerleyen yaşlarda daha sağlıklı dişlere sahip olmasını sağlar. Ayrıca, çocukların ağız sağlığına dair bilinçlenmeleri, yaşam boyu sürecek sağlıklı alışkanlıkların temelini atar.