ONLARA GÜVENDİĞİNİZİ HİSSETTİRİN
Danışanımız 13 yaşında bir genç kızdı. Bir sosyal medya platformunda 16 yaşındaki bir genç erkek olduğunu iddia eden biriyle çevrimiçi arkadaşlık kurdu. Başlarda bu kişi, dostça davranıyordu ve aralarındaki yazışmalar genç kız için güven verici bir dostluk haline gelmişti. Ancak bir süre sonra, arkadaşının mesajları aniden değişmeye başladı. Kendisini değersiz hissettirecek, aşağılayıcı yorumlar yapmaya ve danışanımızı alenen eleştirmeye başladı.
Aşağılayıcı konuşmalar her geçen gün artıyor ve danışanımızın duygusal olarak çöküntü yaşayacak seviyeye gelmesine neden olmuştu. Bize başvuru yaptıkları nokta ise burası oldu. Duygusal olarak yaşadığı çökkünlüğe aile anlam veremiyordu. Kendisinin de talebiyle psikolojik destek için başvurmuştu. Seanslarda ilk başlarda özellikle ailesinin kızacağı kaygısı ile durumu anlatmaktan çekinse de ilerleyen seanslarda aramızdaki güven ilişkisi oluşunca durumu anlattı.
Bu kişi ile olan iletişimini tamamen kopardı ve durumu ailesine beraber anlattık. Ailesi çocuklarının yanında oldu ve hızlı bir şekilde çökkünlükten çıktı. Ailelerin çocuklarına güven vermeleri koşulsuz kabul etmeleri çok önemli, çocukların yaptıkları hataları aileler çok sert bir tepki ile karşıladığında çocuklar sorun yaşadığında karşılaşacağı tepkiden korktuğu için kendini ifade etmemeyi tercih ediyor.
SİBER ZORBALIĞA DİKKAT
Danışanımız 15 yaşında lise öğrencisi. Okulda sınıf arkadaşlarının kurduğu sohbet grubunda, arkadaşları tarafından siber zorbalığa maruz kalıyordu. Arkadaşları danışanımızın fotoğrafları üzerinde oynayarak grupta paylaşıp daha sonra alay konusu ediyordu. Bu yaşadıkları sonrası danışanımız aşırı öfke patlamaları yaşamaya başladı.