USD 34,26
EUR 36,98
ALTIN 3.030,70
BIST100 8.843
Çocuklar için büyük tehlike: Önce güven sonra şantaj! - Sayfa 6

Bilgisayar üzerinden danışanımızın adresini bulan şahıs böylece danışanımız üzerinde inandırıcılığını artırmıştı. Yaşadığı mobing sonrası ortaya çıkan kaygılar üzerine terapötik uygulamalar yaptık kaygı düzeyi azaldıkça daha sağlıklı düşünmeye ve kendisine zarar veren bu ortamdan uzak durmaya başladı.

Çocuklar için büyük tehlike: Önce güven sonra şantaj! - Sayfa 7

ONLARA GÜVENDİĞİNİZİ HİSSETTİRİN

Danışanımız 13 yaşında bir genç kızdı. Bir sosyal medya platformunda 16 yaşındaki bir genç erkek olduğunu iddia eden biriyle çevrimiçi arkadaşlık kurdu. Başlarda bu kişi, dostça davranıyordu ve aralarındaki yazışmalar genç kız için güven verici bir dostluk haline gelmişti. Ancak bir süre sonra, arkadaşının mesajları aniden değişmeye başladı. Kendisini değersiz hissettirecek, aşağılayıcı yorumlar yapmaya ve danışanımızı alenen eleştirmeye başladı.

Çocuklar için büyük tehlike: Önce güven sonra şantaj! - Sayfa 8

Aşağılayıcı konuşmalar her geçen gün artıyor ve danışanımızın duygusal olarak çöküntü yaşayacak seviyeye gelmesine neden olmuştu. Bize başvuru yaptıkları nokta ise burası oldu. Duygusal olarak yaşadığı çökkünlüğe aile anlam veremiyordu. Kendisinin de talebiyle psikolojik destek için başvurmuştu. Seanslarda ilk başlarda özellikle ailesinin kızacağı kaygısı ile durumu anlatmaktan çekinse de ilerleyen seanslarda aramızdaki güven ilişkisi oluşunca durumu anlattı.

Çocuklar için büyük tehlike: Önce güven sonra şantaj! - Sayfa 9

Bu kişi ile olan iletişimini tamamen kopardı ve durumu ailesine beraber anlattık. Ailesi çocuklarının yanında oldu ve hızlı bir şekilde çökkünlükten çıktı. Ailelerin çocuklarına güven vermeleri koşulsuz kabul etmeleri çok önemli, çocukların yaptıkları hataları aileler çok sert bir tepki ile karşıladığında çocuklar sorun yaşadığında karşılaşacağı tepkiden korktuğu için kendini ifade etmemeyi tercih ediyor.