Çocuklarının uzun saatler bilgisayar başında ve bilgisayar oyunlarında zaman geçirdiğini ifade etmişlerdi. Çocukla yaptığımız görüşmelerde ve uyguladığımız testlerde online oyunda bir kullanıcı tarafından mobinge maruz kaldığını ifade etti. Yaşça kendisinden büyük olan kullanıcı annesine ve babasına zarar vermekle tehdit edip çocuğa bazı görevler veriyordu. Verdiği görevleri yapmazsa ailesine zarar vereceğini ifade ediyordu.
Bilgisayar üzerinden danışanımızın adresini bulan şahıs böylece danışanımız üzerinde inandırıcılığını artırmıştı. Yaşadığı mobing sonrası ortaya çıkan kaygılar üzerine terapötik uygulamalar yaptık kaygı düzeyi azaldıkça daha sağlıklı düşünmeye ve kendisine zarar veren bu ortamdan uzak durmaya başladı.
ONLARA GÜVENDİĞİNİZİ HİSSETTİRİN
Danışanımız 13 yaşında bir genç kızdı. Bir sosyal medya platformunda 16 yaşındaki bir genç erkek olduğunu iddia eden biriyle çevrimiçi arkadaşlık kurdu. Başlarda bu kişi, dostça davranıyordu ve aralarındaki yazışmalar genç kız için güven verici bir dostluk haline gelmişti. Ancak bir süre sonra, arkadaşının mesajları aniden değişmeye başladı. Kendisini değersiz hissettirecek, aşağılayıcı yorumlar yapmaya ve danışanımızı alenen eleştirmeye başladı.
Aşağılayıcı konuşmalar her geçen gün artıyor ve danışanımızın duygusal olarak çöküntü yaşayacak seviyeye gelmesine neden olmuştu. Bize başvuru yaptıkları nokta ise burası oldu. Duygusal olarak yaşadığı çökkünlüğe aile anlam veremiyordu. Kendisinin de talebiyle psikolojik destek için başvurmuştu. Seanslarda ilk başlarda özellikle ailesinin kızacağı kaygısı ile durumu anlatmaktan çekinse de ilerleyen seanslarda aramızdaki güven ilişkisi oluşunca durumu anlattı.