USD 34,29
EUR 37,02
ALTIN 2.995,65
BIST100 8.722
Çocuklar için büyük tehlike: Önce güven sonra şantaj! - Sayfa 10

SİBER ZORBALIĞA DİKKAT

Danışanımız 15 yaşında lise öğrencisi. Okulda sınıf arkadaşlarının kurduğu sohbet grubunda, arkadaşları tarafından siber zorbalığa maruz kalıyordu. Arkadaşları danışanımızın fotoğrafları üzerinde oynayarak grupta paylaşıp daha sonra alay konusu ediyordu. Bu yaşadıkları sonrası danışanımız aşırı öfke patlamaları yaşamaya başladı.

Çocuklar için büyük tehlike: Önce güven sonra şantaj! - Sayfa 11

Ailesi bu haline anlam veremiyordu. En son kalp sorunları yaşadığını ifade ederek ailesinden hastaneye götürmesini talep etti. Doktoru psikoloğa gitmesinin uygun olacağını söyledi. Panik atak yaşamasına neden olan şey acaba bu sefer benimle alakalı nasıl bir alay konusu olacak gibi kaygıları vardı. Ailesiyle görüşmede son zamanlarda aşırı öfkeli ve okula gitmek istemediğini ifade ettiler.

Çocuklar için büyük tehlike: Önce güven sonra şantaj! - Sayfa 12

Okula gitmek istememe üzerine eğildiğimizde yaşadığı siber zorbalığı anlatmaya başladı. Danışamız ile bu konuyu ailesine bildirdik ve okul idaresi ile bu konu hakkında bir soruşturma başlatıldı. Okul idaresi de yaşanan zorbalığı görünce gerekli önlemler alındı. Bu yaşadığı zorbalık sürecinde duygusal olarak çok yıprandığı için yaşadığı bu duygusal sorunlarla alakalı bir süre psikolojik destek alarak bunları atlattı.

Çocuklar için büyük tehlike: Önce güven sonra şantaj! - Sayfa 13

Klinik Psikolog Mehmet Teber

ÖNCE OYUN SONRA ŞANTAJ

İstismar çoğunlukla kız çocuklarına yönelik ama erkek istismarı da var. Çünkü pedofili erkek, kız ayırt etmiyor. En çok 10-15 yaş arasında oluyor. Genelde çocuğa yönelik aşırı güzel sözler söyleyerek veya onun bir sıkıntısını aşırı önemseyip ilgilenerek ilk bağı kuruyorlar. Sonra sıra görüntü almaya geliyor.