USD 34,30
EUR 36,97
ALTIN 2.995,87
BIST100 8.715
Çevreci Altyapı Projesi: Arabacıalanı’nın Evsel Atık Sularını Güvenle Taşıyacak - Sayfa 2

. Bu kapsamda Serdivan Arabacıalanı Mahallesi’nde yapılan incelemelerde, artan nüfus sebebiyle atık su deşarj sisteminde eksiklikler tespit edilerek hızlı bir çözüm süreci başlatıldı. Başlatılan proje ile bölgenin evsel atık suları ileri biyolojik arıtma tesisine güvenle taşınacak.

Çevreci Altyapı Projesi: Arabacıalanı’nın Evsel Atık Sularını Güvenle Taşıyacak - Sayfa 3

"Paket Terfi Merkezi ve Bin 100 Metrelik Hat İmalatı"

Cazibesi her geçen gün artan bölgede oluşan nüfus yoğunluğunun altyapı ihtiyacına karşılık verebilmek amacıyla başlatılan projede, bin 100 metrelik hat imalatı yapılacak. Bölgedeki kot farkının sorunlara neden olmaması için proje kapsamında bir adet paket terfi merkezi kurulacak.

Çevreci Altyapı Projesi: Arabacıalanı’nın Evsel Atık Sularını Güvenle Taşıyacak - Sayfa 4

Olası sorunlara anında müdahale edebilmek ve hızlı çözüm üretmek için 17 adet muayene bacası imalatı gerçekleştirilecek. Doğaya değer veren anlayışla sürdürülen proje tamamlandığında ise evsel atık sular en temiz haliyle doğaya deşarj edilecek.

Çevreci Altyapı Projesi: Arabacıalanı’nın Evsel Atık Sularını Güvenle Taşıyacak - Sayfa 5

"Çalışmalar Hızla İlerliyor"

SASKİ Genel Müdürü Yiğit Turan, bölgedeki çalışmaları yerinde inceleyerek projenin hızla ilerlediğini belirtti. Turan, projenin tamamlanmasıyla birlikte bölgedeki atık suların doğaya karışmadan güvenle arıtma tesislerine yönlendirileceğini ve uzun yıllar boyunca sorunsuz şekilde hizmet verecek bir altyapı sisteminin kurulacağını ifade etti.