USD 34,29
EUR 37,01
ALTIN 2.993,40
BIST100 8.715

Çevreci Altyapı Projesi: Arabacıalanı’nın Evsel Atık Sularını Güvenle Taşıyacak

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), Arabacıalanı Mahallesi’nde, atık su sistemini güçlendirmek amacıyla 1100 metrelik yeni atık su hattı projesini hayata geçiriyor.

27 Eylül 2024 | 12:44
Son Güncelleme:
Çevreci Altyapı Projesi: Arabacıalanı’nın Evsel Atık Sularını Güvenle Taşıyacak - Sayfa 1

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), şehir genelinde yürüttüğü altyapı yenileme ve onarım çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Aralıksız sürdürülen saha çalışmaları ile altyapı ihtiyacı tespit edilen noktalar anında yeni ve güçlü altyapı projeleriyle buluşturuluyor.

Çevreci Altyapı Projesi: Arabacıalanı’nın Evsel Atık Sularını Güvenle Taşıyacak - Sayfa 2

. Bu kapsamda Serdivan Arabacıalanı Mahallesi’nde yapılan incelemelerde, artan nüfus sebebiyle atık su deşarj sisteminde eksiklikler tespit edilerek hızlı bir çözüm süreci başlatıldı. Başlatılan proje ile bölgenin evsel atık suları ileri biyolojik arıtma tesisine güvenle taşınacak.

Çevreci Altyapı Projesi: Arabacıalanı’nın Evsel Atık Sularını Güvenle Taşıyacak - Sayfa 3

"Paket Terfi Merkezi ve Bin 100 Metrelik Hat İmalatı"

Cazibesi her geçen gün artan bölgede oluşan nüfus yoğunluğunun altyapı ihtiyacına karşılık verebilmek amacıyla başlatılan projede, bin 100 metrelik hat imalatı yapılacak. Bölgedeki kot farkının sorunlara neden olmaması için proje kapsamında bir adet paket terfi merkezi kurulacak.

Çevreci Altyapı Projesi: Arabacıalanı’nın Evsel Atık Sularını Güvenle Taşıyacak - Sayfa 4

Olası sorunlara anında müdahale edebilmek ve hızlı çözüm üretmek için 17 adet muayene bacası imalatı gerçekleştirilecek. Doğaya değer veren anlayışla sürdürülen proje tamamlandığında ise evsel atık sular en temiz haliyle doğaya deşarj edilecek.