USD 34,14
EUR 37,62
ALTIN 2.928,68
BIST100 9.172
Caretta Carettalar Tamamlanan Tedavilerinin Ardından Denizle Buluştu - Sayfa 2

Pamukkale Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı ve DEKAMER Proje Müdürü Prof. Dr. Yakup Kaska, “DEKAMER, Türkiye'de deniz kaplumbağalarıyla ilgili çalışmalar yapmak üzere 16 yıl önce Muğla İztuzu'nda kuruldu. Yaralı kaplumbağalar, Türkiye'nin her yerinden merkezimize getiriliyor ve tedavi ediliyor. Avrupa Birliği projesi kapsamında DEKAFOK bünyesinde bir bilgilendirme ve ilk yardım ünitesi kurma kararı aldık. Bugün, Antalya Bölgesi'nden tedavi süreci tamamlanan 2 deniz kaplumbağasını doğal ortamlarına bırakıyoruz. Bu kaplumbağaların hareketlerini takip edebilmek için sırtlarına cihaz taktık,” dedi.

Caretta Carettalar Tamamlanan Tedavilerinin Ardından Denizle Buluştu - Sayfa 3

alık ağı ve misinalara takılarak yaralanan caretta carettalar, tedavileri tamamlandıktan sonra izleyenlerin alkışları eşliğinde denizle buluştular.

Caretta Carettalar Tamamlanan Tedavilerinin Ardından Denizle Buluştu - Sayfa 4

Caretta carettaların denize bırakılması nedeniyle düzenlenen törene Manavgat Kaymakamı Adil Karataş, Manavgat Belediye Başkanı Dr. Niyazi Nefi Kara, Milli Eğitim Müdür Vekili Cavit Sevim, İlçe Jandarma Komutanlığı Merkez Jandarma Karakol Komutanı J. Astsubay Kıdemli Başçavuş Hızır Çelik, DEKAFOK Başkanı Seher Akyol, DEKAFOK Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hakan Sert ve Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu öğrencileri katıldı.