USD 34,27
EUR 37,50
ALTIN 2.928,22
BIST100 8.876

Büyükşehir’den “Sağlık İçin Kaplıca” Projesi: Termal Tatil ile Şifa ve Huzur Dolu Anlar

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin yaşlı ve engelli vatandaşlar için başlattığı "Sağlık İçin Kaplıca" projesi, termal su tedavisiyle fiziksel ve ruhsal iyileşmeyi destekleyen bir hizmet olarak öne çıkıyor. Her hafta 10 ailenin ücretsiz termal tatil imkânından faydalandığı projede, 950’den fazla vatandaş şifa buldu.

07 Ekim 2024 | 13:32
Son Güncelleme:
Büyükşehir’den “Sağlık İçin Kaplıca” Projesi: Termal Tatil ile Şifa ve Huzur Dolu Anlar - Sayfa 1

Ücretsiz Termal Tatil ile Fiziksel ve Ruhsal Destek

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen ve Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü ile Yaşlı Destek Birimi (YADEM) tarafından koordine edilen proje kapsamında, her hafta Taraklı Termal’de termal su tedavisi imkanı sunuluyor.

Büyükşehir’den “Sağlık İçin Kaplıca” Projesi: Termal Tatil ile Şifa ve Huzur Dolu Anlar - Sayfa 2

Yaşlı ve engelli bireyler, termal tatil sayesinde hem fiziksel ağrılarını hafifletiyor hem de ruhsal olarak rahatlama sağlıyor.

Büyükşehir’den “Sağlık İçin Kaplıca” Projesi: Termal Tatil ile Şifa ve Huzur Dolu Anlar - Sayfa 3

950 Kişi Termal Tatille Şifa Buldu

Proje başladığından bu yana 950’den fazla yaşlı ve engelli bireyin yararlandığı "Sağlık İçin Kaplıca" projesi, katılımcıların fiziksel hareketlerinde iyileşme sağlarken, günlük yaşamlarında daha rahat bir süreç geçirmelerine yardımcı oluyor. Proje, ayrıca aileleriyle birlikte tatil yapma imkanı sunarak sosyalleşme fırsatı yaratıyor.

Büyükşehir’den “Sağlık İçin Kaplıca” Projesi: Termal Tatil ile Şifa ve Huzur Dolu Anlar - Sayfa 4

Başvuru Detayları

Kaplıca tatilinden faydalanmak isteyen 65 yaş üzeri vatandaşlar ve engelli sağlık raporu bulunan bireyler, Sosyal Gelişim Merkezi veya Yaşlı Destek Birimi’ne (YADEM) başvurarak kayıt yaptırabiliyor. Detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlar, 444 40 54 (Dahili: 3770/3733) numaralı hattı arayarak bilgi edinebiliyor.