USD 33,98
EUR 37,67
ALTIN 2.728,39
BIST100 9.771

Büyükşehirden örnek bir davranış daha

Büyükşehir Belediyesi, Sakarya’da can dostların yuva sahibi olması için örnek bir uygulama başlattı. ‘Pati İzini Takip et’ sloganıyla sosyal medya üzerinden açılan hesaptan patili dostların sahiplenilmesi için yayınlar yapılmaya başladı. Hayvan severler artık bu hesaptaki sahipsiz hayvanları yaşına, cinsine ve ihtiyaçlarına bakarak yuvasına alabiliyor.

26 Temmuz 2024 | 14:39
Son Güncelleme:
Büyükşehirden örnek bir davranış daha - Sayfa 1

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin hizmete açtığı ve Marmara Bölgesi'ndeki en kapsamlı barınak-tedavi merkezi olma özelliği taşıyan Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi, şehrin tüm sokaklarındaki can dostlara umut oldu.

Türkiye’de örnek

Veteriner hekimler, tanı, tedavi merkezleri, ameliyathaneleri, görüntüleme sistemleri ve sokaktaki canların kaliteli standartlarda barınabileceği yaşam alanlarıyla Türkiye'de örnek proje olarak gösterilen tesiste, hayvan severler tarafından takdirle karşılanan bir uygulama başlatıldı.

Büyükşehirden örnek bir davranış daha - Sayfa 2

Pati İzi yayında

Büyükşehir'in hayvanlara hizmet için kurulan ekibi, "Pati İzi" isimli bir hayvan sahiplenme projesine başladı.  Bu uygulamanın başlangıcı, sosyal medya hesapları üzerinden yapıldı. Kurulan @sbbbakimevi hesabı üzerinden hayvan sahiplenme süreci başladı.

Sakaryalı hayvan severler, bu hesap üzerinden paylaşılan patili dostların isimlerini, fotoğraflarını ve ortalama bakım ihtiyaçlarını öğrenip sahiplenebiliyor. Farklı cinslerde, renklerde ve yaşlarda olan köpekler bu hesaplar üzerinde her gün paylaşılarak yeni aile dostlarına kavuşuyor.

Büyükşehirden örnek bir davranış daha - Sayfa 3

Bakımevinin kapıları açık

Paylaşımlar üzerinden bir can dostunu sahiplenmek isteyenler her gün 14.00-16.00 saatleri arasında bu merkezi ziyaret edebiliyor. Pazartesi ve pazar günleri hariç her gün tesise gelen ziyaretçiler, ilgili şartları kabul edip gerekli sorumluluğu alması durumunda patili dostunu sahipleniyor. 

Büyükşehir’in bu merkezi sokak hayvanlarının sağlık ve bakımlarını ön planda tutarak, onlara kalıcı sıcak yuvalar kazandırmak konusunda önemli bir rol üstleniyor. 1 milyon Sakaryalının bu merkezi ziyaret ederek hayvanlarla etkileşim kurmaları, başlatılan projeyi günden güne başarıya taşıyor.

Büyükşehirden örnek bir davranış daha - Sayfa 4

Sakarya pati izini takip ediyor: Sahiplenme detayları

Büyükşehir'den yapılan açıklamada, "Sakarya artık 'pati izini takip ediyor' ve can dostlarla buluşuyor. Ekiplerimiz sahipsiz köpeklerin sıcak bir yuvaya kavuşması konusunda

bir proje başlattı. Sosyal medya hesaplarımızdan her gün paylaştığımız patili dostlarımız, ilk günden itibaren yeni aileleriyle buluşmaya başladı. Sakarya'da hayvan sahiplenmek isteyen tüm vatandaşlarımız Instagram hesabı üzerinden @sbbbakimevi isimli profile girebilir, buradan patili dostları görebilir. Detaylı bilgiye sahip olmak ve sahiplenme konusunda ise sokak hayvanları merkezimize müracaat edebilirler" denildi.