USD 34,27
EUR 37,08
ALTIN 3.000,24
BIST100 8.715
Büyükşehir’den 300 Haneye Doğalgaz Müjdesi - Sayfa 2

300 Haneye Ücretsiz Doğalgaz

Proje kapsamında refah seviyesi düşük olan 300 hane doğalgaza kavuşacak. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından desteklenen proje kapsamında, başvurular Büyükşehir Belediyesi’nin internet sitesi üzerinden alınacak. İhtiyaç sahibi haneler başvuruların değerlendirilmesi sonucunda belirlenecek. Doğalgazın ulaştığı bu haneler, çevre dostu ve sürdürülebilir bir ısınma imkanına ücretsiz olarak sahip olacak.

Büyükşehir’den 300 Haneye Doğalgaz Müjdesi - Sayfa 3

Hava Kirliliği Azalacak

Büyükşehir Belediyesi, daha önce de yüzlerce haneye doğalgaz götürerek önemli bir çevre adımı atmıştı. Bu projeyle birlikte Adapazarı, Serdivan, Erenler ve Arifiye olmak üzere dört ilçeyi kapsayan doğalgaz dönüşüm çalışmaları hız kazanacak. Hava kirliliğini azaltma adına atılan bu önemli adımın ikinci etabıyla birlikte şehir genelindeki hava kalitesi de iyileştirilecek.

Büyükşehir’den 300 Haneye Doğalgaz Müjdesi - Sayfa 4

İhale 8 Kasım’da

8 Kasım'da yapılacak olan ihale sonrasında projeden yararlanmaya hak kazanan haneler belirlenecek ve doğalgaz dönüşüm çalışmaları hemen başlayacak. Sakarya’nın her noktasına sürdürülebilir ısınma imkanını ulaştırmayı hedefleyen proje, aynı zamanda enerji verimliliğini artırarak çevreyi koruma hedefine de büyük katkı sağlayacak.

Büyükşehir’den 300 Haneye Doğalgaz Müjdesi - Sayfa 5

Başkan Alemdar’dan Teşekkür

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'a teşekkür ederek şunları söyledi: "Şehrimizin hava kalitesini artırmak ve daha yaşanabilir bir Sakarya hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Doğalgaz dönüşüm çalışmalarımızın ikinci etabına bu yıl başlıyoruz. İhalenin tamamlanmasının ardından 300 hanenin doğalgaz geçişini sağlayacağız. Temiz çevre, temiz gelecek hedefiyle çalışmaya devam edeceğiz."