USD 34,11
EUR 38,12
ALTIN 2.868,18
BIST100 9.923

Büyükşehir o mahallelerin içme suyunu yerin altından çıkardı

SASKİ, Geyve’de yaptığı sondaj çalışmalarıyla elde ettiği kaliteli ve temiz içme suyunu 2 bin 200 metrelik yeni içme suyu hattı projesini tamamladıktan sonra Geyve’nin Alifuatpaşa, Köprübaşı, Bağlarbaşı ve Akıncı Mahallesi’nde vatandaşın musluğuna ulaştıracak. Yüzde 40’ı tamamlanan projeyle 4 mahallede binlerce vatandaşın suyu, bölgedeki su kaynaklarına ihtiyaç duyulmadan karşılanacak.

10 Eylül 2024 | 11:03
Son Güncelleme:
Büyükşehir o mahallelerin içme suyunu yerin altından çıkardı - Sayfa 1

 

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), abonelerine kaliteli ve kesintisiz içme suyu ulaştırmak için çalışmalarına devam ediyor.

 

Büyükşehir o mahallelerin içme suyunu yerin altından çıkardı - Sayfa 2

Mevcut su kaynaklarını korumak, su sıkıntılarını minimum seviyeye indirmek ve doğal kaynakların geleceğe aktarılması için yapılan sondaj çalışmaları kapsamında Geyve’de önemli bir kaynak bulunmuştu.

 

Büyükşehir o mahallelerin içme suyunu yerin altından çıkardı - Sayfa 3

SASKİ ekipleri, bu sondajla elde edilen saatte 36 metreküp, günde ise 864 metreküp kaliteli içme suyunu musluklara taşımak için yeni bir içme suyu hattı projesine başladı.

Büyükşehir o mahallelerin içme suyunu yerin altından çıkardı - Sayfa 4

Geyve Alifuatpaşa’da çalışmalarına başlanan projenin yüzde 40’ı tamamlandı. Hat imalatı tamamlandığında sondajla çıkarılan yer altı kaynağı, bölgedeki 4 mahallede yaşayan vatandaşların evine ulaşacak.