USD 33,98
EUR 37,67
ALTIN 2.728,39
BIST100 9.771

Bungalovun suyu kesilince yolu kapattı, ortalık karıştı

Sapanca ilçesinde kaçak veya mevzuata aykırı su kullanan bungalov işletmelerine yönelik denetimlerde gerginlik yaşandı. 4 yıldır su faturası ödenen ve aboneliği bulunan bir bungalovun suyunu mevzuata aykırı kullanım sebebi ile kesmeye gelen SASKİ ekipleri ile işletmeci arasında saatler süren gerginlik yaşandı. İşletme sahibinin bungalovu yakacağını söylemesi üzerine bölgeye itfaiye ve sağlık ekipleri de sevk edilirken, bungalovun suyu saatler süren olayların ardından polis eşliğinde kesildi.

Bungalovun suyu kesilince yolu kapattı, ortalık karıştı
28 Mayıs 2024 | 10:44
Son Güncelleme:

Sakarya Büyükşehir Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), su kaynaklarını korumak için Sapanca ilçesinde kaçak veya mevzuata aykırı su kullanan bungalov ile benzeri işletmelere yönelik denetimlerini sürdürüyor. Bu çerçevede ekipler yaklaşık 4 gündür kaçak su kullandığı tespit edilen tesislere tutanak tutarak, su kullanımını engelledi. Denetimlerini polis eşliğinde sürdüren ekipler, Sahil Caddesi üzerinde bulunan bungalov işletmecileri ile karşı karşıya geldi. 4 yıldır su faturası ödediği ve aboneliğinin bulunduğunu söyleyen bungalov işletmecisi Kurtuluş Tantan, işletmesinde herhangi bir usulsüzlük olmadığını ve SASKİ'nin denetimden önce kendisine herhangi bir tebligat gönderilmediğini iddia etti. İşletmeye polis eşliğinde girmek isteyen SASKİ ekipleri ile bungalovcular arasında gerginlik yaşandı.

Caddenin tapulu alanını araç trafiğine kapattı

Bu sırada işletmeci Kurtuluş Tantan, caddenin tapulu yeri olduğunu belirttiği alanı araç trafiğine kapattı. Durumun büyümesi üzerine ise olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Saatlerce sularının kesilmemesi için direnen işletmeciler, ellerindeki faturaları göstererek usule aykırı bir davranışta bulunmadıklarını aktardı. SASKİ’nin ellerinde suyu kesmek için gerekli belgenin olmadığını da iddia eden işletmeciler, sularının kesilmemesi için saatlerce bölgeden ayrılmadı.

Bungalovu yakacağını söyledi

Bölgeye gelen Sapanca Belediyesi zabıta ekipleri ile Sapanca Belediye Başkan Yardımcısı Şevki Burak Koç ise suyun kesiminin yapılacağı bölgede adeta etten bir barikat kurarken, işletme sahiplerinden biri suyun kesilmesi durumunda bungalovu yakacağını söyledi. Bunun üzerine adrese itfaiye ve sağlık ekibi de sevk edildi. Devam eden olayların yaşandığı adrese gelen Sapanca Belediye Başkanı Nihat Arda Şahin de polis yetkilileriyle durumun düzeltilmesi hususunda görüştü. Saatler süren ikna çalışmaları ve polis ekiplerinin ikazlarının ardından çevik kuvvet eşliğinde SASKİ ekipleri işletmenin suyunu kesti.