USD 34,10
EUR 38,09
ALTIN 2.875,03
BIST100 9.900

Borçtan Kurtulmak İçin Sattıkları Evden 800 Bin Lira Dolandırıldılar

Bolu'da bir çift, miras kalan evini 1 milyon 800 bin liraya satmak isterken, emlakçıları tarafından 800 bin lira dolandırıldı. Mağdur olan çift, dolandırıcılıkla ilgili hukuki süreci başlattı.

Borçtan Kurtulmak İçin Sattıkları Evden 800 Bin Lira Dolandırıldılar
21 Eylül 2024 | 17:45
Son Güncelleme:

Bolu’da yaşayan İbrahim ve Buse Yurt çifti, 100 bin lira borçlarını ödemek için miras kalan evlerini mayıs ayında satmaya karar verdi. İzzet Baysal Mahallesi’nde bulunan 2+1 daireleri için emlakçı İ.K. ile anlaştılar. Evin 1 milyon 800 bin liraya satılması için anlaşan çift, emlakçıdan haber beklemeye başladı. İddialara göre, emlakçı İ.K., evi 1 milyon lira olarak gösterip S.K. isimli bir vatandaşla anlaştı. S.K., tapu işlemleri için İbrahim Yurt’a 1 milyon lira elden verdiğini söyledi, ancak paranın geri kalanı verilmedi.

Tapu işlemleri sonrasında Buse Yurt, paranın geri kalanını istemesi üzerine S.K., kendisinin evi 1 milyon liraya satın aldığını iddia etti. Emlakçı İ.K. ise ortadan kayboldu. Buse Yurt, emlakçının 200 bin lira aldığını ve mahkeme sürecine gittiklerini belirtti. Ancak emlakçının mal varlığı bulunmadığı için herhangi bir ödeme alamadıklarını ifade etti.

Buse Yurt, “Ev 1 milyon 800 bin liraya sattığımızı biliyoruz,” diyerek, kendilerini dolandırıldıklarını vurguladı. Emlakçının ve alıcıların ortak hareket ettiğini düşünen çift, sürecin adaletsizliğini dile getirdi. Mağduriyetlerini çözmek için avukat tutarak şikayette bulundular, ancak emlakçıyla iletişim kuramadıklarını belirttiler.