USD 34,03
EUR 38,04
ALTIN 2.831,02
BIST100 9.976

Bolu Dağı'nda Emniyet Şeridini İşgal Eden Sürücülere Vatandaş Tepkisi

Anadolu Otoyolu Bolu Dağı Tüneli'ndeki çalışmalar nedeniyle D-100 Karayolu'nda oluşan araç yoğunluğunda, emniyet şeridini işgal eden sürücülere vatandaşlar tepki gösterdi. Trafikten kaçmak için emniyet şeridini kullanan sürücüler, cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

03 Eylül 2024 | 15:15
Son Güncelleme:

Bolu Dağı Tüneli Çalışmaları Trafiği Kilitledi

Anadolu Otoyolu Bolu Dağı Tüneli'nde, heyelan riski nedeniyle yapılan tünel uzatma çalışmaları sürücüleri D-100 Karayolu'na yönlendirdi. İstanbul istikametine gitmek isteyen sürücüler, yoğun trafikle karşı karşıya kaldı. Tünel kapanmadan önce 10 bin olan araç geçiş sayısı, tünel kapandıktan sonra 4 katına çıktı, bu durum D-100 Karayolu'nda uzun araç kuyrukları oluşmasına neden oldu.

Emniyet Şeridini İşgal Eden Sürücüler

Trafikten kaçmaya çalışan bazı sürücüler, emniyet şeridini işgal ederek ilerlemeye çalıştı. Bu durum, diğer sürücüler ve vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı. Bir vatandaş, cep telefonu kamerasıyla emniyet şeridini kullanan sürücüleri kayda alarak plakalarını tespit etti ve bu kişilere ceza yazılmasını talep etti. Görüntülerde, yaklaşık 30 saniyede 15'e yakın aracın emniyet şeridini kullandığı görüldü.

Vatandaşların Tepkisi

Vatandaşlar, trafikte kurallara uymayan bu tür sürücülere yönelik cezai yaptırımların arttırılmasını ve bu tür davranışların engellenmesi için daha sıkı denetimlerin yapılmasını talep ediyor. Emniyet şeridinin acil durumlar için ayrıldığını hatırlatan vatandaşlar, trafikte herkesin kurallara uyması gerektiğini vurguluyor.