
Yoğunluğun özellikle şehirler arası gönderilerde hissedildiğine işaret eden Önyol, "Yoğunluğun artmasına rağmen tüketicilerin mağduriyet yaşamaması için sektör olarak bir dizi önlem alıyoruz. Gönderilerin zamanında ulaştırılması için ek personel ve araç takviyesi yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Dijital Takip Sistemleri Yaygınlaşıyor
Fatih Önyol, teslimat süreçlerinin artık dijital çözümlerle desteklendiğini vurgulayarak, "Gönderilerin teslimat sürecini müşterilerin anlık olarak takip edebileceği dijital çözümleri yaygınlaştırıyoruz. Bu teknolojiler hem teslimat hızını artırıyor hem de tüketici memnuniyetini yükseltiyor" dedi.

Türkiye kargo sektörünün hızla büyüdüğünü belirten Önyol, “Son verilere göre sektörümüzde doğrudan istihdam edilen çalışan sayısı 120 bine yaklaşıyor. Yan hizmet sağlayıcılarımızla birlikte toplam istihdamımız 250 bini aşıyor” dedi. Ayrıca çevre dostu taşımacılık ve yenilikçi teknolojilere de odaklandıklarını söyleyen Önyol, “Elektrikli araçlar ve drone gibi yeni nesil taşıma yöntemlerini deniyoruz” açıklamasında bulundu.

Sevkiyatlarda Gıda Ürünleri Öne Çıkıyor
Özel bir kargo firmasının yönetim kurulu başkanı Akın Arslan da son günlerde özellikle perakende sektöründe yoğunluk yaşandığını belirtti. Arslan, "Yurt içinde normal performansın yüzde 30-35 üzerinde bir çıkış söz konusu. Perakendeciler bayram öncesinde stoklarını tamamlamaya çalışıyor" dedi.
Ana depolara yapılan sevkiyatlarda gıda ürünlerinin ağırlıkta olduğunu söyleyen Arslan, "Özellikle Marmara ve Ege bölgelerinde yoğunluk dikkat çekiyor. Türkiye’de e-ticaretin yaklaşık yüzde 65-67’si Marmara Bölgesi’nde gerçekleşiyor. Dolayısıyla bu bölgelerdeki hareketlilik diğer bölgelere göre daha fazla" değerlendirmesinde bulundu.