USD 34,10
EUR 38,09
ALTIN 2.875,03
BIST100 9.900

Başkan Yusuf Alemdar'dan Fabrikadaki Yangınla İlgili Açıklama: "Kontrol Altına Aldık"

Sakarya'nın Hendek ilçesindeki makarna fabrikasında meydana gelen patlamada 12 işçi hastaneye sevk edildi. Yangının kontrol altına alınması için çalışmalar sürüyor.

15 Eylül 2024 | 14:50
Son Güncelleme:
Başkan Yusuf Alemdar'dan Fabrikadaki Yangınla İlgili Açıklama: "Kontrol Altına Aldık" - Sayfa 1

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Hendek'teki makarna fabrikasında meydana gelen patlamaya anında müdahale ettiklerini belirterek yangının kontrol altına alındığını açıkladı. Patlama sonrası yangına 20 araç ve 70’e yakın personel ile müdahale edildi.

Başkan Yusuf Alemdar'dan Fabrikadaki Yangınla İlgili Açıklama: "Kontrol Altına Aldık" - Sayfa 2

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Hendek Çağlayan Mahallesi'nde bulunan makarna fabrikasında meydana gelen patlamanın hemen ardından bölgeye gitti. Başkan Alemdar, fabrikanın ham madde üretimi yapan silo bölümünde çıkan yangına yapılan müdahaleyi bizzat takip ederek, olayın hızlı bir şekilde önlenmesi için alanda talimatlar verdi.

Başkan Yusuf Alemdar'dan Fabrikadaki Yangınla İlgili Açıklama: "Kontrol Altına Aldık" - Sayfa 3

Patlama sonrası Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na ait 16 itfaiye aracı ve 56 personel, kısa süre içinde olay yerine intikal etti. Yangına yapılan hızlı müdahale ile yangın kısa süre içinde kontrol altına alındı ve soğutma çalışmalarına başlandı.

Başkan Yusuf Alemdar'dan Fabrikadaki Yangınla İlgili Açıklama: "Kontrol Altına Aldık" - Sayfa 4

Başkan Alemdar, Büyükşehir’e ait itfaiye araçlarının yanı sıra SASKİ ve Orman Bölge Müdürlüğü'nden yapılan takviyelerle yangına toplamda 20 araç ve 70’e yakın personelle müdahale edildiğini belirtti.