USD 33,98
EUR 37,84
ALTIN 2.820,36
BIST100 9.577

Başkan Ata: 17 Ağustos Depreminin Acısı Hala Taze

Ferizli Belediye Başkanı Mehmet Ata, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin 25. yıl dönümü vesilesiyle bir mesaj yayımladı. Başkan Ata, büyük Marmara depreminin acısını hala derinden hissettiklerini belirterek, depremde hayatını kaybedenleri rahmetle andı.

Başkan Ata: 17 Ağustos Depreminin Acısı Hala Taze
16 Ağustos 2024 | 11:48
Son Güncelleme:

Mesajında Başkan Ata şu sözlere yer verdi:

"17 Ağustos 1999 sabahı, ülkemiz en büyük afetlerden biriyle sarsıldı. Marmara Bölgesi'nde büyük yıkım ve can kayıplarına neden olan bu felaket, hepimize depreme hazırlıklı olmanın önemini bir kez daha hatırlattı. Kaybettiğimiz canları rahmetle anıyor, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yaralarımızı sarmak için devlet ve millet olarak dayanışma ruhumuzu her daim canlı tutmalıyız."

Türkiye'nin deprem kuşağında yer aldığını vurgulayan Başkan Ata, kentsel dönüşüm çalışmalarının ve afet bilincinin artırılması gerektiğini belirtti. "Ferizli Belediyesi olarak, ilçemizde yapı güvenliğini artırmak için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Halkımızın can güvenliğini sağlamak en büyük önceliğimizdir," dedi.

Başkan Ata sözlerine şöyle devam etti: "Bu vesileyle, deprem gerçeğini unutmadan, dayanışma içinde daha güvenli bir geleceğe adım atmayı diliyorum. Deprem gerçeğini akıldan çıkarmamamız ve her an hazırlıklı olmamız gerektiğini bir kez daha hatırlatmak isterim. Bireysel ve toplumsal olarak afetlere karşı bilinçli ve hazırlıklı olmalıyız. Geçmişten ders alarak, daha güvenli bir gelecek inşa etmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Depremde kaybettiğimiz tüm vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, milletimize bir kez daha başsağlığı diliyorum."

Başkan Ata, konuşmasını vatandaşlara deprem konusunda bilinçli olma çağrısıyla sonlandırırken, olası afetlere karşı her zaman hazırlıklı olmanın önemini vurguladı.