Başkan Alemdar’dan Altyapı Hamlesi: Kolektör Hattı ve 3 İlçeye İçme Suyu Projesi İçin İhale Tarihi Verildi
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, altyapı yatırımlarına ilişkin düzenlenen basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Alemdar, 9 Nisan’da kolektör hattı ile Sapanca, Hendek ve Akyazı ilçelerinin içme suyu altyapısı için proje ihalesine çıkacaklarını duyurdu.

Sakarya Türkiye’nin En Ucuz Suyunu Kullanan 4’üncü İl Oldu
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, altyapı yatırımları ve içme suyu projeleriyle ilgili bilgi verdiği basın toplantısında, alınan son indirim kararının ardından Sakarya’nın Türkiye’de suyu en uygun fiyata kullanan dördüncü il olduğunu açıkladı. Alemdar, “Biz Sakarya’ya hizmet için Bu şehir hepimizin sloganıyla yola çıktık. Su fiyatlarını düşüreceğiz diye söz verdik. Bugün geldiğimiz noktada Türkiye’nin en uygun tarifesiyle içme suyu sağlayan 4 il olduk. Kaliteli içme suyunu, halkımıza en uygun koşullarda ulaştırıyoruz” dedi.

“616 Milyon Liralık Altyapı Yatırımı Gerçekleştirdik”
2024 yılı içinde Sakarya genelinde önemli altyapı yatırımlarına imza attıklarını belirten Alemdar, “12 ayda 251 kilometrelik altyapı hattını tamamladık. Bu projeler için toplamda 616 milyon liralık yatırım yaptık. Çalışmalarını tamamladığımız 75 milyon liralık Taraklı Atık Su Arıtma Tesisi sayesinde günde bin 960 metreküp atık su arıtımı yapacağız. Bu proje hem çevresel sürdürülebilirlik hem de insan sağlığı açısından büyük öneme sahip” diye konuştu.

Şehir Hastanesi Altyapısı Tamamlandı
Başkan Alemdar, Sakarya Şehir Hastanesi’nin altyapı sistemine dair detayları da paylaştı. “2 bin 300 metre içme suyu ve bin 540 metrelik atık su hattı ile Şehir Hastanemizin altyapı çalışmalarını tamamladık. 21 milyon liralık yatırımla Şehir Hastanesi’ni güçlü altyapı ile buluşturduk” ifadelerini kullandı.