USD 34,27
EUR 37,08
ALTIN 2.993,05
BIST100 8.715

Bakanlardan TUSAŞ Saldırısına Ortak Tepki: "Terör Örgütleri Hedeflerine Ulaşamayacak!"

TUSAŞ'a düzenlenen terör saldırısı sonrası Cevdet Yılmaz ve beraberindeki bakanlar, terör örgütlerinin hedeflerine ulaşamayacağını vurgulayarak ortak açıklama yaptı.

Bakanlardan TUSAŞ Saldırısına Ortak Tepki:
23 Ekim 2024 | 22:12
Son Güncelleme:

Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki TUSAŞ tesislerine yönelik düzenlenen terör saldırısında, son bilgilere göre 5 çalışan şehit oldu, 22 kişi ise yaralandı. Hain saldırının ardından, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, basın mensuplarına ortak bir açıklama yaptı.

Cevdet Yılmaz, "Bugün yaşadığımız terör saldırısı, ülkemizin savunma sanayisini ve elde ettiği başarıları hedef alan bir saldırıdır. Bu hadisede maalesef 5 şehidimiz ve 22 yaralımız var. Yaralılarımızın çoğunun durumu iyi" dedi.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ise, "Yaralılarımızdan 3’ünü taburcu ettik. 1’inin durumu ağır, diğerlerinin tedavileri devam ediyor" ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Operasyonu gerçekleştiren yaralılardan 7 arkadaşımız özel harekattan. Bu saldırıyı gerçekleştirenlerin PKK terör örgütü oldukları kuvvetle muhtemel" diyerek saldırının faillerine yönelik güçlü bir mesaj verdi.

Bakanlar, terör örgütlerinin asla hedeflerine ulaşamayacağını belirterek, devletin terörle mücadelesinin süreceğini vurguladı.