USD 34,25
EUR 37,64
ALTIN 2.912,00
BIST100 9.032

Bakan Kacır: Türkiye, Uzay İstasyonu Yenileme Projesine Dahil Olacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin uzay teknolojilerinde iddialı olduğunu belirterek, uzay istasyonu yenileme projelerine dahil olacağını duyurdu.

Bakan Kacır: Türkiye, Uzay İstasyonu Yenileme Projesine Dahil Olacak
07 Ekim 2024 | 23:34
Son Güncelleme:

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Nevşehir’de düzenlenen “Gençlik Buluşması” etkinliğinde önemli açıklamalarda bulundu. Savunma sanayisindeki yerlilik oranının yüzde 20'lerden yüzde 80'lere yükseldiğini vurgulayan Kacır, Türkiye’nin kritik teknolojileri yerli ve milli olarak geliştirmeye devam edeceğini ifade etti.

Bakan Kacır, Türkiye'nin uzay teknolojilerindeki iddialı konumunu da belirterek, "Uzay alanında yeni bir hamle gerçekleştireceğiz. Alper Gezeravcı'nın görev yaptığı uzay istasyonunun yenileme projelerine dahil olacağız," dedi. Kacır, atılan adımların Türkiye'nin uzay sanayisinin gelişmesine katkı sağlayacağını ve savunma sanayisindeki kabiliyetlerin havacılık ve uzay sistemleri ile haberleşme alanındaki yetenekleri güçlendireceğini aktardı.

Kacır, geçmişte terör nedeniyle birçok şehirde üretim ve yatırımın gerçekleştirilmediğini, ancak şu anda bu şehirlerde OSB'ler ve fabrikalar bulunduğunu söyledi. "Sınırlarımızın ötesinde terör tehdidini ortadan kaldırmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz," diye ekledi.

Bakan Kacır, gençlerin TEKNOFEST'te elde ettiği başarıların milli teknoloji hamlesinin bir parçası olduğunu belirterek, Türk milletinin evlatlarının, savunma sanayisinde ve uzay teknolojilerinde önemli başarılara imza atacağını ifade etti.