USD 34,29
EUR 37,03
ALTIN 3.029,35
BIST100 8.908
Aydın'da dijital dönüşüme dikkat çekildi - Sayfa 5

“Dijitalleşmenin kenarında köşesinde değil tam göbeğinde olmak zorundayız”
Dijitalleşmeye ayak uyduramayan tüm işletmelerin eleneceğine dikkat çekerek çağa ayak uydurmanın önemine vurgu yapan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken ise “9 oda ve borsamızın birlikte hareket etme kültürünü Türkiye'ye örnek olacak şekilde yürüttüklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Aydın odaları olarak bu organizasyonu gerçekleştiriyoruz. Bu bizim için çok kıymetli. Sadece salon olarak bizim odamızı kullanıyoruz. TOBB olarak Türkiye'deki tüm kobilerin, şirketlerin üyesi olan en büyük sivil yapılanmayız. Bu yapılanmanın en temel görevi üyesinin hak ve menfaatlerini korumak, onun ticari gelişimiyle birlikte ülke ekonomisine katkı sağlamak. O nedenle üyesinin sorunlarının olduğu her yerde biz varız. Üyesini çözümü olacağı her yerde de biz olacağız. Bu vizyonla Türkiye'de bugün 8.'si gerçekleşen ve 8. il olarak Aydın'da bu organizasyonu hayata geçiriyoruz. Ben hep söylüyorum, Aydın'a sanayi kenti deseniz sırıtmaz, tarım, turizm, enerji, eğitim kenti deseniz sırıtmaz. Aklınıza gelen her anlamda potansiyeli çok yüksek bir kentteyiz. Peki, bu kentin dijitalleşmesi, çağa ayak uydurması hatta sonrasında çağın ötesine geçebilmesi lazım ki, katma değer oluştursun ve kazanç elde etsin. Gündem artık bu saatten sonra tamamen dijitalleşme üzerine, e-ticaretin, e-ihracatın dışında kalan ya da kendi mekanizmalarında dijitalleşmeden uzak kalmış tüm işletmeler, tüm olgular sadece ticari anlamda değil aklımıza gelebilecek her anlamda artık elenecek. Bu çok net. Bu artık ihtiyaç olmaktan öteye zaruret haline gelmiştir. O nedenle dijitalleşmenin kenarında köşesinde değil tam göbeğinde olmak zorundayız. Tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyor, projemizin hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Aydın'da dijital dönüşüme dikkat çekildi - Sayfa 6

Konuşmaların ardından akıllı kobi ve dijital dönüşüm üzerine söyleşiler gerçekleştirildi. Soru cevap kısmının ardından konferans sonunda kısa bir bilgi yarışması düzenlendi.

Aydın'da dijital dönüşüme dikkat çekildi - Sayfa 7

Programa Aydın'daki oda ve borsaların temsilcilerinin yanı sıra Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, işletmeler, kobiler ile kurum müdürleri de katıldı.