Asya'da ise, Çin dışındaki piyasalar pozitif bir hava sergiliyor. Bölgede açıklanan ekonomik veriler, piyasalarda oynaklığı artırmışken, Çin'de sanayi üretimi yıllık yüzde 5,3 oranında artarken beklentilerin altında kaldı. Ancak perakende satışlar, yıllık yüzde 4,8'lik bir artışla beklentileri aşmış durumda.
Japonya'da ise üçüncü çeyrekte Gayri Safi Yurt İçi Hasıla (GSYH) yüzde 0,9 oranında büyüyerek tahminleri geride bırakırken, sanayi üretimi yıllık yüzde 2,6 oranında geriledi. Dolar/yen paritesinde ise beşinci işlem gününde yükseliş devam ediyor ve şu anda 156,2 ile temmuzdan bu yana en yüksek seviyeye ulaşmış durumda.
Analistler, yendeki değer kaybının Japonya'nın ihracatçı şirketleri üzerinde olumlu etkiler yaratmasını ve borsada alış ağırlıklı bir seyrin öne çıkmasını bekliyor. Ancak, Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) gelecekteki faiz politikalarıyla ilgili belirsizliklerin arttığı da belirtiliyor. Japon ekonomisindeki toparlanmanın, enflasyon baskılarını artırabileceği ve bu sebeple bankanın Şubat ayında faiz artırımı yapabileceği yönündeki beklentiler güçleniyor.