USD 34,20
EUR 37,84
ALTIN 2.924,50
BIST100 9.013
Aslında Önemli Olmayan 10 Harry Potter Kurgu Boşluğu - Sayfa 44

Büyü kesinlikle inanılmaz olsa da, Harry Potter'ın serinin ilerleyen filmlerinde hala aynı derecede büyü karşısında şaşırıyor olması biraz tuhaf. Harry Potter büyülü dünyaya tamamen yeni olduğu için, Felsefe Taşı'nda Diagon Yolu gibi yeni büyülü yerlere girdiğinde bu şaşkınlık duygusunu yaşaması gayet mantıklı. Ancak, dördüncü, beşinci ve hatta altıncı filmlerde büyü karşısında hala bu kadar şaşırması pek olası değil.

Aslında Önemli Olmayan 10 Harry Potter Kurgu Boşluğu - Sayfa 45

Ateş Kadehi'nde, Harry Quidditch Dünya Kupası'ndaki dev çadıra giriyor, etrafa bakıyor ve gülümseyerek "Büyüyü seviyorum!" diyor. Zümrüdüanka Yoldaşlığı'nda 12 Grimmauld Meydanı'nda ve yine Melez Prens'te Horace Slughorn’un evinde de aynı şaşkın yüz ifadesini takınıyor. Harry, Voldemort ile yüzleşmesine rağmen, hala büyü karşısında izleyicilerle aynı seviyede şaşkınlık yaşıyor gibi görünüyor. Bu, hikayeye pek zarar vermese de, mantıklı da görünmüyor.

Aslında Önemli Olmayan 10 Harry Potter Kurgu Boşluğu - Sayfa 46

3. Accio Büyüsü Çok Kullanışlı Olmasına Rağmen Nadiren Kullanılıyor

Aslında Önemli Olmayan 10 Harry Potter Kurgu Boşluğu - Sayfa 47

Ateş Kadehi, Zümrüdüanka Yoldaşlığı, Melez Prens, Ölüm Yadigarları

Kullanılan Büyü: Accio (Çağırma Büyüsü)

Merak Edilen Soru: St. Mungo Hastanesi'nde, Hogwarts'taki personel tarafından veya Üç Süpürge'deki garsonlar tarafından "Accio" neden kullanılmıyor?

Eğlenceli Bilgi: Latince "accersere" fiili "çağırmak" veya "getirmek" anlamına gelir.