USD 34,18
EUR 38,06
ALTIN 2.930,38
BIST100 9.808
Asırlık çınarların gölgesinde bir miras - Sayfa 2

Cami, 2018 yılında da riskli olduğu için ibadete kapatılarak restorasyona alındı. Restorasyon sırasında riskli görülen yapı, İstanbul 2. Bölge Vakıflar Müdürlüğü'nün kararı sonrası tamamen yıkılarak yeniden yapımına başlandı. Yaklaşık 2 yıl süren çalışmalar sonrasında aslına uygun şekilde yeniden inşa edilen tarihi cami, 2021 yılında ibadete açıldı.

Asırlık çınarların gölgesinde bir miras - Sayfa 3

Caminin bahçesinde bulunan, çevresi mermer taşlarla korunan ve yaşları 200 ila 600 yıl arasında olduğu tahmin edilen çınar ağaçları, yaz aylarında cemaatin ve vatandaşların gözde dinlenme alanı haline gelmiş durumda. Vakıflar tarafından korunan bu ağaçlar, ziyaretçilere gölge ve serinlik sağlarken, çay ve kahvelerini alıp çınar gölgesinde dinlenme imkanı sunuyor.

Asırlık çınarların gölgesinde bir miras - Sayfa 4

Çınarlı Cami Derneği Denetleme Kurulu Başkanı ve 65 yıllık cemaat üyesi Bayram Uysun, çınar ağaçlarının tarihi önemine değinerek, "Çınar ağacı bizim için bir velinimet. Halk olarak burada oturup gölgesinden yararlanıyoruz, çayımızı, kahvemizi içiyoruz" dedi.

Asırlık çınarların gölgesinde bir miras - Sayfa 5

Cami cemaatinden Serkan Binnaz ise caminin temizliği ve güzelliğine vurgu yaparak, "Çınar ağaçlarımız çok büyük, çok güzel. Muhitimiz ve camimiz gerek temizliğiyle, gerek dekorasyonuyla olsun her şeyiyle çok güzel. Herkese gelin, görün derim" diye konuştu.