USD 34,26
EUR 37,02
ALTIN 3.025,78
BIST100 8.839
Arin Gölü'nde Renkli Flamingolar Görsel Şölen Sunuyor - Sayfa 2

Arin Gölü, yaklaşık 200 kuş türüne ev sahipliği yapmasıyla bilinirken, flamingolar bu kuş türleri arasında en çok dikkat çekenler oluyor. Van'ın Erçek Gölü'nden sonra Adilcevaz'daki Arin Gölü'nde de yoğun bir şekilde görünen flamingoları görüntülemek isteyen fotoğrafçılar, bu dönemde bölgeye akın ediyor.

Arin Gölü'nde Renkli Flamingolar Görsel Şölen Sunuyor - Sayfa 3

Havadan çekilen görüntülerde, flamingoların göl üzerinde yaptığı zarif hareketler ve oluşturdukları renkli manzara, fotoğrafçıların arşivlerine eşsiz kareler eklemelerini sağlıyor.

Arin Gölü'nde Renkli Flamingolar Görsel Şölen Sunuyor - Sayfa 4

Ahlat Fotoğrafçılar Derneği Başkanı Özkan Olcay, flamingoların Arin Gölü'nde yaklaşık 3 aydır konakladığını belirtti. Olcay, “Arin Gölü bir kuş cenneti. Çok sayıda kuş türünü barındırıyor, ancak en güzelleri flamingolar. Ekim sonuna kadar burada kalacaklar. Flamingolar, görsel bir şölen sunuyor ve biz de bu güzelliği fotoğraf arşivimize kattık” dedi. Olcay, flamingoları yakından izlemek ve bu eşsiz manzarayı fotoğraflamak isteyen herkesi Arin Gölü'ne davet etti.

Arin Gölü'nde Renkli Flamingolar Görsel Şölen Sunuyor - Sayfa 5

Arin Gölü, her yıl İran'ın Urmiye Gölü'nden gelen flamingolarla renklendiği gibi, doğa tutkunları için de büyüleyici bir durak oluyor. Gölde konaklayan flamingoların dansını izlemek ve bu nadir güzelliği ölümsüzleştirmek isteyen ziyaretçiler, gölün sunduğu doğal güzelliklerle unutulmaz anılar biriktiriyor.