USD 34,23
EUR 37,03
ALTIN 3.012,78
BIST100 8.839

Araç muayene istasyonları özelleştiriliyor

Türkiye genelindeki araç muayene istasyonlarının özelleştirilmesi süreci başladı. Bu uygulama ile istasyonların daha etkin ve verimli bir şekilde hizmet vermesi hedefleniyor. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, bununla ilgili sürecin başladığını duyurdu.

Araç muayene istasyonları özelleştiriliyor
22 Ekim 2024 | 12:07
Son Güncelleme:

1'inci Bölge ve 2'nci Bölge araç muayene istasyonlarının yapımı, bakımı ve işletilmesi hizmetleri, ilgili kanun çerçevesinde, işin gereğine uygun sair hukuki tasarruflar yöntemi kapsamında imtiyaz hakkı verilmesi suretiyle 20 yıl süreyle özelleştirilecek.

Son teklif tarihi 10 Ocak 2025
Bölge başına ihale şartname bedeli 750 bin lira, geçici teminat bedeli ise 15 milyon dolar olarak belirlendi. İhaleler için son teklifi verme tarihi 10 Ocak 2025 olarak duyuruldu.

İhale, birden fazla teklif sahibinden kapalı zarfta teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle pazarlık usulüyle gerçekleştirilecek ve pazarlık görüşmelerine devam edilen teklif sahiplerinin katılımıyla yapılacak açık artırma suretiyle sonuçlandırılacak.

İhaleye teklif verecek isteklilerin en az 5 yıl süreyle araç muayene sektöründe işletici veya alt işletici olarak faaliyet göstermiş olması ve 5 yıllık bir periyot içinde en az toplam 1 milyon aracın muayene işlemini gerçekleştirdiğini tevsik eden belgeyi idareye sunması gerekiyor.