USD 34,21
EUR 37,19
ALTIN 2.987,84
BIST100 8.794

Ara Güler vefatının 6. yıl dönümünde Beyoğlu’nda anıldı

Usta foto muhabiri Ara Güler vefatının 6. yıl dönümünde, hayatını geçirdiği Beyoğlu’nda anıldı. Anma etkinliğinde konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, “Ara Güler bizim için ‘iyi ki yaşadı, iyi ki yolu Beyoğlu'ndan geçti’ dediğimiz bir değerimizdi” dedi.

18 Ekim 2024 | 12:40
Son Güncelleme:
Ara Güler vefatının 6. yıl dönümünde Beyoğlu’nda anıldı - Sayfa 1

Türkiye’nin en büyük foto muhabirlerinden birisi olan ve hayatını Beyoğlu’nda geçiren Ara Güler vefatının 6. yıl dönümünde Beyoğlu’nda anıldı. FOTON Derneği ile Beyoğlu Belediyesi işbirliğinde düzenlenen anma etkinliği Atlas Sineması’nda gerçekleştirildi. 

Ara Güler vefatının 6. yıl dönümünde Beyoğlu’nda anıldı - Sayfa 2

“Ara Güler ‘İyi ki yolu Beyoğlu'ndan geçti’ dediğimiz bir değerimizdir”
Ara Güler’in Beyoğlu için önemli bir değer olduğunu belirten Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, “Bazı insanlar için öldü diyemeyiz, dilimiz varmaz. Eserleriyle, ürettikleriyle, fikriyatıyla iyi ki yaşadı deriz. Dolayısıyla Ara Güler de bizim için ‘iyi ki yaşadı, iyi ki yolu Beyoğlu'ndan geçti’ dediğimiz bir değerimizdi. Fotoğrafla küçük yaşlarında Beyoğlu'ndaki fotoğraf stüdyolarında tanıştı. Bir foto muhabiri olarak kendini tanımlıyordu. Objektifinden birçok tarihi olaya tanıklık etti. Nazım Hikmet’ten Abidin Dino ve Picasso’ya kadar birçok ünlü fotoğraf objektifine yansıdı. Beyoğlu'nda komşumuzdu. Bizlere düşen Ara Güler ismini Beyoğlu'nda daha güçlü bir şekilde yaşatmaktır” dedi.

Ara Güler vefatının 6. yıl dönümünde Beyoğlu’nda anıldı - Sayfa 3

İşte Ara Güler'in geçmişten günümüz İstanbul temalı bazı fotoğrafları...

Fotoğraflarıyla 68 yıldır zamanı durduran ve 90 yaşında vefat eden Ara Güler, birbirinden renkli kareleriyle fotoğraf dünyasının duayenleri arasına girdi.

Ara Güler vefatının 6. yıl dönümünde Beyoğlu’nda anıldı - Sayfa 4

İstanbul'da 16 Ağustos 1928'de doğan, lisedeyken film stüdyolarında sinemacılığın her dalında çalışırken yönetmen ve oyun yazarı olma hayaliyle Muhsin Ertuğrul'un tiyatro kurslarına devam eden Ara Güler, 1950'de Yeni İstanbul gazetesinde gazeteciliğe başladı.