USD 34,29
EUR 37,03
ALTIN 3.029,35
BIST100 8.908
Antalya Kitap Fuarı ziyaretçi akınına uğruyor - Sayfa 4

Fuarda ayrıca; Ahmet Telli, Burcu Bahar, D.N. Archeron, Ekin S.Koch, Emre Gül, Engin Alan, Fatih Tuncay, Gamze Aydeniz, Nazel Noya, Işık Öğütçü, Kader Arvas, Loresima, Mataral Atmaca, N.G. Kabal, Özge Naz ve Zeynep Sey gibi tanınmış yazarlar da imza etkinliği gerçekleştirdi.

Antalya Kitap Fuarı ziyaretçi akınına uğruyor - Sayfa 5

Teknoloji ve insan ilişkileri üzerine düşünceler
İlker Başbuğ, fuar kapsamında gerçekleştirilen söyleşide, günümüz dünyasında teknolojinin insan ilişkileri üzerindeki etkilerine dikkat çekerek, teknolojik gelişmelerin ilişkilerimizi nasıl şekillendirdiği konusunda değerlendirmelerde bulundu. “İnsanların sabah yürüyüşlerinde bile telefonlarına dalıp yakınlarını sesli olarak bile aramaktan uzaklaştığını görüyoruz. Bu üzücü bir durum; çünkü sesli iletişim bile değerini kaybetmiş durumda” ifadelerini kullanan Başbuğ, teknolojinin insanları birbirine yabancılaştıran yönlerine vurgu yaptı.

Antalya Kitap Fuarı ziyaretçi akınına uğruyor - Sayfa 6

Okumanın hayatımızdaki yeri
Başbuğ, okumanın birey gelişimi açısından önemine de değindi. Son yıllarda kitap okuma oranlarının arttığını gözlemlediğini belirten Başbuğ, “Okumayan bir insanın eksik kaldığını düşünüyorum. Mustafa Kemal Atatürk’ü diğerlerinden ayıran en önemli özelliklerden biri, genç yaşlardan itibaren kendisini sürekli olarak geliştirmek için okumasıydı” dedi. Başbuğ, okumanın insan olmanın temel taşlarından biri olduğunu ifade etti.

Antalya Kitap Fuarı ziyaretçi akınına uğruyor - Sayfa 7

Eğitim ve okul öncesinin önemi
Konuşmasında eğitim sistemine de değinen Başbuğ, özellikle okul öncesi eğitimin toplumların gelişimi için büyük önem taşıdığını belirterek, “Dünyada eğitimde başarılı olan ülkelere baktığımızda, okul öncesi eğitimin bu başarının temel taşlarından biri olduğunu görüyoruz. Türkiye ise maalesef bu alanda Avrupa ülkelerinin gerisinde” diye konuştu. Ayrıca, askeri liselerin kapatılmasının yanlış olduğunu vurgulayan Başbuğ, bu okulların aydın bireylerin yetişmesinde önemli bir yeri olduğunu ifade etti.