USD 34,16
EUR 37,82
ALTIN 2.919,66
BIST100 8.898
Antakya'nın Minik Tamircisi Nehir: "Diğer Çocuklar Oyun Oynasın, Ben İşimdeyim" - Sayfa 2

Sabahtan öğlene kadar okula giden Nehir, okul sonrası vaktini babasının yanında çalışarak geçiriyor. İlk kez görenleri şaşırtan bu küçük usta, yeteneğiyle yılların ustalarına taş çıkarıyor. Mekanik mühendisi olma hayalini dile getiren Nehir, "Diğer çocuklar oyunlar oynasın, ben işimdeyim ve işimi seviyorum. Babamdan ayrı bir dükkan açmak istiyorum," diyor.

Antakya'nın Minik Tamircisi Nehir: "Diğer Çocuklar Oyun Oynasın, Ben İşimdeyim" - Sayfa 3

Nehir'in başarısı sadece babasının değil, müşterilerin de dikkatini çekmiş durumda. Dükkanın en çok aranan ismi haline gelen Nehir, araçlardaki sorunları tespit edip çözüyor. İlk kez gelen müşteriler şaşırsa da, zamanla onun ustalığına güvenerek babası yerine Nehir'e başvuruyorlar. Babası Güven Habiboğlu, "Kızım 5 yıldır benim yanımda çalışıyor ve işini severek yapıyor. Müşteriler her geldiğinde 'Nehir usta nerede?' diye soruyorlar," diyor.

Antakya'nın Minik Tamircisi Nehir: "Diğer Çocuklar Oyun Oynasın, Ben İşimdeyim" - Sayfa 4

Nehir'in babası, kızının mekanik mühendisi olmasını ve kendi iş yerini kurmasını istiyor. Babasının destekleriyle hedeflerine ulaşmayı planlayan Nehir, "Hidrolik beyni, şanzıman, bakım onarım, balata işlerini yapıyorum. Hedefim mekanik mühendisi olup, babamdan ayrı bir dükkan açmak," şeklinde konuşuyor. Nehir'in bu azmi ve yeteneği, onun gelecekte başarılı bir mühendis olacağının işaretini veriyor.

Antakya'nın Minik Tamircisi Nehir: "Diğer Çocuklar Oyun Oynasın, Ben İşimdeyim" - Sayfa 5

Nehir'in ustalığını yakından gözlemleyen müşterilerden biri olan Müslim Günal, "Nehir ustayı yaklaşık 5 yıldır tanıyorum. Arabalarımız Nehir ustaya emanet," diyerek genç tamircinin yeteneklerine duyduğu güveni dile getiriyor.