TÜBİTAK sanayide yeşil dönüşüm için 74 projeyi destekleyecek

TÜBİTAK, Dünya Bankası ile işbirliği içinde yürütülen “Sanayide Yeşil Dönüşüm 1. Çağrısı” kapsamında 74 projeye destek sağlanmasına karar verdi. Bu projeler, Türkiye’nin sanayi alanında yeşil dönüşümünü desteklemek amacıyla oluşturulan Türkiye Yeşil Sanayi Projesi’nin bir parçasını oluşturuyor.

TÜBİTAK’ın resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre, “1832 Sanayide Yeşil Dönüşüm 2023 Çağrısı”na toplam 162 proje başvurusu yapılmış olup, bunlardan 74’ü desteklenmeye hak kazanmıştır. Değerlendirme süreci ise 12 proje için hâlâ devam etmektedir. Bu çağrı, Türkiye’nin sanayisinin çevresel sürdürülebilirliğini artırmayı ve yeşil teknolojilere geçişi teşvik etmeyi hedefliyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Dünya Bankası işbirliğiyle yürüttüğümüz Türkiye Yeşil Sanayi Projesi kapsamında, 175 milyon dolarlık finansman ile Yeşil Dönüşüm Odaklı AR-GE ve Yenilik projelerini destekliyoruz” dedi. Kacır, destek kazanan projelerin önemine dikkat çekerek, “TÜBİTAK Sanayide Yeşil Dönüşüm Çağrısı’na yapılan 162 başvurudan 74 proje destek almaya hak kazandı.

Destek kazanan firmalarımızı tebrik ediyor, tüm başvuru sahiplerini yeni çağrılarımızı yakından takip etmeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Katil Semih Çelik'in Bilgisayarından Şok Edici Detaylar Ortaya Çıktı 56 Yıllık Korku Klasiği, Kırılması Zor Bir Dünya Rekoru Tutuyor Semih Çelik’in Katlettiği Ayşenur Halil’in Babası O Günü Anlattı Fenerbahçe'nin Samsunspor Maçı Kadrosu Açıklandı: 2 Önemli Eksik Hayatını kaybeden Vural Çelik bu yüzden baba olmak istememiş... Yenidoğan çetesinden kan donduran ifadeler!