Sonbaharda Sapanca'da gezilecek yerler

3. Kartepe / Kayak Merkezi

Bana soracak olursanız, Maşukiye’ye kadar gelip de Kartepe’ye uğramamak büyük haksızlık olur. Çünkü bu heybetli dağa zaman ayırırsanız birbirinden güzel yaylalarda piknik yapıp temiz havayı bolca içinize çekebilir, fotoğrafını çekip ölümsüzleştirmeye değer sayısız manzarayla karşılaşabilir ve en güzeli zirvesindeki kayak merkezinde keyifli zaman geçirebilirsiniz.

İstanbul, Eskişehir, Ankara gibi kentlerden ulaşımın gayet kolay olduğu Kartepe Kayak Merkezi’nde, her seviyeden kış sporları tutkunlarının ilgisini çekebilecek pistler bulunuyor.

Ayrıca Kartepe ve Sapanca bungalov tatillerinizde, kış aylarında sıklıkla tercih edebileceğiniz bir aktivite olabilir.

Üstelik bu pistlerin tümünden tek ski pass ile dilediğiniz gibi yararlanabilirsiniz. Hatta tatil süreniz yeterince uzunsa zirvede bulunan otelde konaklayıp Kartepe deneyimini çok daha yoğun biçimde yaşayabilirsiniz.

Kirazlı ve Kuzu, kayak merkezi dışında Kartepe’yi her yaş grubundan gezginin sıklıkla ziyaret etmelerine olanak tanıyan yaylaların en ünlüleri.

Kışın kar, ilkbaharda ise yemyeşil bitki örtüsü ile kaplanan yaylalar, yazın konuklarına serinleme imkânı veriyor. Kolayca ulaşılabildiğinden daha fazla ziyaretçi çeken Kirazlı’dan, İzmit Körfezi’ne kadar uzanan enfes manzarasını seyredebilirsiniz. Kuzu ise sessiz atmosferiyle gözlem yapmaktan hoşlanan gezginleri kendisine çekiyor.

Kartepe’nin bünyesinde sakladığı güzellikleri keşfetmek isterseniz, çevredeki işletmelerin sundukları çeşitli tur olanakları arasından seçiminizi yapabilirsiniz.

Tıpkı eteklerinde yer alan Maşukiye’de olduğu gibi Kartepe’de de ATV turları son zamanlarda bir hayli revaçta. Ayrıca zirveye giden yol, bisikletle çıkılabilecek kadar rahat. Tabii bazı noktalarında eğim aniden arttığından kondisyon gerektirdiğini unutmamak gerekiyor.