Sonbaharda Sapanca'da gezilecek yerler

    1. Sapanca Gölü & Sahili Yürüyüş Yolu

Sapanca Gölü ve kıyısında yer alan yürüyüş yolu, son yıllarda bölgede en çok ilgi çeken yerlerin başında geliyor. Bölgeye canlılık katan gölün bünyesinde barındırdığı doğal güzelliklerin keyfini sürmek için bu harika yürüyüş parkurunu Sapanca gezilecek yerler listenizin ilk sırasına yazabilirsiniz.

Sapanca Gölü’nün en sevdiğim yanı, ziyaretçilerine dört mevsim farklı olanakları değerlendirme fırsatı tanıması. İlginin bir hayli yoğunlaştığı yazın bu bölgeye gelirseniz, gölde yüzüp serinleyebilir ya da su sporlarına yoğunlaşabilirsiniz.

Sakin atmosferi seviyorsanız, ekim ve nisan ayları arasındaki uzun zaman aralığında buraya gelip rahatça kafa dinleyebilirsiniz.

Gölü çevreleyen sahil kesimindeki düzenleme gerçekten de iyi düşünülmüş. Çünkü yerleştirilen banklar sayesinde oturup çevreyi izlemek ve güzel manzaraları fotoğraflamak oldukça rahat hale gelmiş.

Ayrıca bisiklet, koşu ve yürüyüş için farklı yollar oluşturulmuş. Böylece kimsenin kimseyi rahatsız etmemesi sağlanmış. Göl kıyısında pedal çevirmek isterseniz, çevredeki birçok mekânda sunulan bisiklet kiralama seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.

Eskiden belediye bu konuda gezginlere kolaylık sunuyormuş. Ancak verilen hizmeti suistimal eden çok olunca iş çevredeki bakkallara, kafelere ve otellere düşmüş.

Bölgede vakit geçirirken bir anda midenizden açlık sinyalleri yükselirse rotanızı Reis’in Teknesi, Maja, Sasa Harmanlık, Heinz Restaurant gibi yeme-içme mekânlarına çevirebilirsiniz. İsimlerini andıklarıma ek olarak ayrıca bölgede farklı bütçe ve damak tatlarına hitap eden daha birçok yer olduğunu da yeri gelmişken belirteyim.