Sonbaharda Sapanca'da gezilecek yerler

12.Maşukiye

Sapanca’da zaman geçirirken sakın ama sakın Maşukiye’yi ziyaret etme fırsatını kaçırmayın. Yerleşimin bu kadar iddialı bir girişi hak etmesinde aslan payı, sizin de kolayca tahmin edebileceğiniz üzere göz alıcı güzellikteki doğasına ait.

Hatta mümkünse, hafta sonu kaçamakları için benim favori mekânlarımdan biri olan Maşukiye’de 1-2 gün geçirmenizi tavsiye ederim. Çünkü bölge, konuklarına yılın her dönemi farklı aktivitelerle keyifli zaman geçirebilme ayrıcalığı sunuyor.

Sırtını Marmara Bölgesi’nin en heybetli dağlarından birine dayayan Maşukiye’nin dört bir yanında alabalık çiftlikleri faaliyet gösteriyor.

Aygır Deresi’nin buz gibi sularından beslenen bu tesislerin büyük çoğunluğunun bünyesinde restoranlar bulunuyor. Restoranlara, güne dört dörtlük kahvaltı ile başlamak için gidebilirsiniz. Daha da güzeli öğle ya da akşam yemeği için rotanızı bu mekânlardan birine çevirip kiremitte alabalığın tadına bakabilirsiniz.

Osmanlı döneminde kalma yapılar ve çeşitli doğa sporları olanakları, Maşukiye’yi gezginlerin gözünde değerli kılan diğer unsurlar olarak sıralanıyor.

Bir zamanlar âşıkların gözler uzak kalmak için tercih ettikleri yerleşimin çarpıcı güzellikteki doğasını ATV turlarına katılarak ya da bisiklete, ata binerek keşfedebilirsiniz. Alternatif olarak elinizde fotoğraf makinenizle çevredeki yürüyüş rotalarını da arşınlayabilirsiniz.

Kendi aracınızla Sapanca’dan Maşukiye’ye dakikalar içerisinde ulaşabilirsiniz. Otomobiliniz yoksa da sakın üzülmeyin. Yerel otobüs firmaları, gün boyunca iki yerleşim arasında yolcu taşıyor.