Sonbaharda Sapanca'da gezilecek yerler

    9. Kuzuluk Kaplıcaları

Sapanca’nın bağlı olduğu Sakarya, başta Kuzuluk Kaplıcaları olmak üzere, termal kaynakları ile tanınıyor. Tatil için Sapanca’yı seçmenizdeki ana neden olmasa bile bölgenin bu özelliğinden en azından bir kereliğine mutlaka yararlanmanızı öneririm. Zira bu deneyimin gayet rahatlatıcı ve sakinleştirici olduğunu söyleyebilirim.

Sapanca’ya arabayla 30-35 dakikalık mesafedeki Akyazı ilçesinde yer alan Kuzuluk Kaplıcaları, popülaritesini büyük oranda solunum yolu hastalıklarının tedavisini destekleyici özelliğine borçlu.

Kaplıcalar ayrıca çeşitli cilt ve dolaşım sistemi hastalıklarından, romatizmadan, kireçlenmeden muzdarip bireyler tarafından sıklıkla ziyaret ediliyor. Hatta tüm yıl boyunca üzerinizde biriken stresin negatif etkilerinden kurtulmak için kaynakların bulunduğu bölgeye gittiğinizde, hastalıklarına çare arayan birçok kişiye de denk gelebilirsiniz.

Tabii benim bu tarz yerlerle ilgili naçizane fikrim, tedaviyi desteklemesi amaçlanıyorsa kaplıcaya gidilmeden önce daima doktor görüşünün alınması ve kontrollü olunması yönünde.

Yılın her dönemi ziyaret edebileceğiniz Kuzuluk Kaplıcaları’nın çevresinde birçok konaklama tesisi bulunuyor. Üstelik bu tesislerde de tıpkı bir zamanlar Pamukkale’de olduğu gibi kaynak sularından yararlanılabiliyor.