Semih Güler’den Tümer Metin’e Yanıt

Adana Demirspor futbolcusu Semih Güler, Galatasaray maçında giydiği farklı renklerdeki kramponların nedenini açıkladı. Eski futbolcu Tümer Metin'in eleştirilerine yanıt veren Güler, kramponlarının farklı renklerde olmasının, Down sendromlu bireyler için farkındalık yaratma amacı taşıdığını belirtti.

Adana Demirspor’un savunma oyuncusu Semih Güler, Galatasaray maçında giydiği farklı renklerdeki kramponlarla dikkat çekti. Tümer Metin’in eleştirilerinin ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Güler, kramponlarının Down sendromu farkındalığı yaratmak amacıyla farklı renklerde olduğunu söyledi. Güler, Down sendromlu bireylerin toplumda hak ettikleri saygıyı ve fırsatları bulmaları gerektiğine dikkat çekti.

Tümer Metin’in Eleştirisi:

TV100'de yorumculuk yapan eski futbolcu Tümer Metin, Semih Güler’in maçta giydiği farklı renk kramponların kendisini rahatsız ettiğini belirterek, bunun bir "imaj çabası" olduğunu düşündüğünü ifade etti.

Güler’den Yanıt:

Güler, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Farklılıklar güzeldir. Down sendromlu bireylerin her yaşta ve konumda karşılaştıkları ayrımcılıkla mücadele etmek, onların haklarını korumak hepimizin görevi olmalıdır” diyerek, bu farkındalık için farklı renklerde kramponlarla sahaya çıktığını belirtti.

Karanlıkta Oynamak İstemeyeceğiniz 10 Korku Video Oyunu! Game of Thrones: Kitaplarda Çok Farklı Olan 10 Karakter 10 Korku Oyunu: Katil Olarak Oynadığınız Oyunlar Hobbit Üçlemesinde Anlam Verilemeyen 15 Şey Hogwarts Hakkında En Korkutucu 10 Gerçek 10 Terk Edilmiş Devasa Yapı