SATSO Meclisi’nin Gündemi Enflasyon ve Zamlar

18. Meslek Komitesi (Mühendislik ve Mimarlık Hizmetleri) Meclis Üyesi Bora İshakoğlu, “Maalesef yanlış kararlardan dolayı zor dönem yaşıyoruz. Ciddi reformların yapılması gerekiyor, enflasyonu durdurmanın yolu doğru politikalardan geçiyor. Bu durumun düzelmesi için en yakın 2 yıl gerekiyor deniyor. Faizin enflasyon üzerinde tutulması gerekiyor. Yapı denetim firmalarının tarifeleri ve kârları da artan fiyatlar nedeniyle düşmüş durumda.

Her ile iki üniversite açmak çözüm değil. Ara elemanda herkes problem yaşıyor. Zincirin bir tarafı koptuğu zaman sırasıyla etkiliyor. Eleman bulamıyoruz, iş beğenilmiyor. Üniversitelerin azaltılması puanların yükselmesi gerekiyor. Eğitim kaliteli olursa, mezunlar nitelikli olur.

Yanlışları söylemekten çekinmemeliyiz. Burada yöneticilerimize sesleniyorum. Depremi yine unuttuk. Kentsel dönüşümde yol kat edemiyoruz. Acil el atılmalıdır. 1 milyon 250 bin TL’lik krediler de verilmiyor kentsel dönüşüm için. Kentsel dönüşüm Sakarya için olmazsa olmazdır bıçak kemiğe dayandı.” dedi.