SATSO Meclisi’nin Gündemi Enflasyon ve Zamlar

29. Meslek Komitesi (Eğitim ve Öğretim Faaliyetleri) Meclis Üyesi Kenan Taçyıldız, “Basında bir haber çıktı. Türk düşmanı Arap çete Sakarya’da geziyor diye. Bunları kim besliyor, ülkemizin ekmeğini yiyorlar ancak ihanet ediyorlar. Emniyet müdürlüğümüze müdahalesi için teşekkür ediyorum.

Birkaç konuya itirazım var: kanunda belirtilen eğitim için artışların sınırlandırılmasına, vergi zamlarına, halkın sıkıntılarla yüz yüze kalmasına, özel okullarımızın gelirinin ve giderinin devlet tarafından belirlenmesine itirazım var.  Neden zaruri ihtiyaçlarda vergiler artırılıyor? Özel okullar olarak kanunen tefe-tüfe/2+5 artış hakkımız var. Bakanımız çıktı %65 alacaksınız dedi. Eğitim meselesi bir memleket meselesidir. Bireylerin kararlarına göre eğitim sistemi olmaz.

Ara eleman yetişmiyor. Meslek liselerini bilinçli olarak kapatılırsa ara eleman yetişmez tabii ki. Devletimiz yol göstermelidir. Sayın bakanımız velilerin talebine göre kız okulları açılabilir dedi üzüldük. Çocuklarımızın sağlıklı büyümesi ve sosyal olması için karma eğitim devam etmelidir. Bu düşünceleri kafamızdan uzaklaştırmamız gerekiyor. Yakında sınavlar oldu ve sonuçları açıklandı. Herkes okulları ve öğretmenleri suçladı. Kimse kendini eğitim sistemindeki sorunları görmüyor. 12. Sınıfta devam zorunluluğu kalkarsa çocuklarımız okula gelmezler. Dershaneler kapandı ancak kat kat fazlası şimdi yine açıldı, merdiven altı kurslar da var. Çocuklarımız suçlu değil. Herkes mühendis doktor olmak istiyor ancak bu mümkün değil ara elemana da ihtiyaç var.” dedi.