Sanayi Yatırımlarını Hızlandıracak Büyük Hamle! Boş Parseller Yatırımcılara Açılıyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türkiye genelindeki boş organize sanayi bölgesi (OSB) parsellerini yatırımcılara tahsis ederek sanayi yatırımlarını hızlandırmayı amaçlayan yeni bir düzenlemeyi hayata geçiriyor. Bakan Mehmet Fatih Kacır, bu uygulamayla yatırımların hız kazanacağını ve arsa fiyatlarının dengeleneceğini belirtti.

OSB Parselleri Yatırımcılara Tahsis Edilecek

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından başlatılan uygulama kapsamında, Türkiye'deki tüm boş OSB parselleri çevrim içi ortamda yatırımcılara sunulacak. Bakanlık açıklamasında, sanayide yatırımları hızlandıracak bu düzenlemenin ilk uygulamasının gerçekleştiği bildirildi. Bugün itibarıyla 133 OSB'de 1484 fabrika için 20,1 milyon metrekare yatırım yeri tahsisi yapılmış olup, ayrıca 6 OSB'de 2 milyon metrekare alan ön tahsise sunulmuş durumda. Toplamda 22,1 milyon metrekare ve 1600 yatırım yeri tahsisi imkanı sağlanacak.

Yeni Sanayi Alanları Düzenli Olarak Duyurulacak

Bakanlığın hazırladığı yönetmelik uyarınca, henüz tahsis edilmemiş OSB parselleri her ay çevrim içi tahsise açılacak. Bu ilanlar Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) ve OSB'ler tarafından yatırımcılara duyurulacak. Bakan Kacır, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, OSB'lerde arsa tahsis başvurularının 3 hafta süreceğini ve her ayın ilk pazartesi günü yeni tahsislerin duyurulacağını belirtti.

Yatırımcılar için Kolay Erişim ve Şeffaf Yönetim

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, bu düzenlemenin OSB'lerde şeffaf yönetimi sağlayacağını ve sanayicilere yatırım yeri alternatiflerine erişim imkanı sunacağını ifade etti. Bakan Kacır, "Yatırım arsalarında arz yönlü artış oluşturacak düzenlemeyle hem yatırımların hızlanmasını hem de arsa fiyatlarında yükselişin önlenmesini amaçlıyoruz. OSB'ler daha şeffaf yönetilecek, sanayicilerimiz yatırım yeri alternatiflerine daha kolay erişecek," dedi.

Kitap Okuyucularını Çıldırtan 10 Game of Thrones Sahnesi 2000'lerin En İkonik 10 Film Kötüsü Harry Potter’daki 3 Affedilmez Lanet Nedir? Katil Semih Çelik’i Babası Anlattı: Odasında Korkutan Şeytani Figürler Todd Phillips, Joker 2'de İlham Kaynaklarını Açıkladı Fatih’teki vahşette yeni detaylar!