Samsun'da Palamutun Fiyatı Rusya'ya Kaçınca 120 TL'ye Yükseldi

Samsun'da palamut fiyatları, balığın Rusya'ya kaçmasıyla 50 TL'den 120 TL'ye fırladı. Balıkçılar, palamutun soğuk sulara doğru göç ettiğini belirtiyor.

Karadeniz'de geçtiğimiz günlerde fiyatı 50 TL olan palamut, son günlerde Rusya’ya kaçması nedeniyle 120 TL'ye yükseldi. 1 Eylül'den itibaren bolca tezgahlarda yer alan palamut, hem vatandaşlar hem de balıkçılar için olumlu bir dönem yaşattı. Ancak 20 günün ardından palamut, soğuk sulara göç etmeye başladı.

Balıkçılar, kaptanların palamutun soğuk sulara doğru hareket ettiğini bildirdi. Vatandaşlar ise 120 TL’lik fiyatın kendilerine pahalı geldiğini ifade ediyor. Balık satıcısı Onurcan Köse, "Palamut sezon başında 50 TL’ydi, dün 90 TL’ye sattık. Bugün palamudun tanesi 120 TL’den satılıyor. Piyasada aynı palamudu 150 TL’ye satanlar var," şeklinde konuştu.

Ayrıca, balıkçı tezgahlarında diğer balık fiyatları da dikkat çekiyor: Barbun 80 TL, mezgit 80 TL, istavrit 60 TL, hamsi 200 TL ve çinekop 200 TL’den satılmakta. Balıkçı Köse, palamutun tekrar bollaşmasını umduklarını belirtti.

Yüzüklerin Efendisi Üçlemesini Özetleyen 10 Alıntı Karanlıkta Oynamak İstemeyeceğiniz 10 Korku Video Oyunu! 10 Korku Oyunu: Katil Olarak Oynadığınız Oyunlar Hobbit Üçlemesinde Anlam Verilemeyen 15 Şey En İyi Karakterlerini Öldüren 10 Film Serisi Hogwarts Hakkında En Korkutucu 10 Gerçek