Sakarya'da 6 Ayda Binlerce Kişi Böyle İş Sahibi Oldu

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı'nda Sakarya'da İŞKUR sayesinde işe girenlerin sayısındaki artışın altı çizilirken hala iş sahibi olamamış kişilere ise 108 milyon lira destek ödeneği kullanıldığı açıklandı.

15 bin 49 kişi işe yerleştirildi

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu, 2024 yılının ilk 6 aylık istihdam faaliyetlerini değerlendirdi. Sakarya’nın her geçen gün yükselen sanayisiyle, İŞKUR aracılığıyla 15 bin 49 iş arayanın işe yerleştirildiği, bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 10'luk artışın kaydedildiği paylaşıldı. Ayrıca, kadın işe yerleştirmede ki artışın yüzde 22, genç işe yerleştirmedeki artışın da yüzde 17 olarak gerçekleştiği açıklandı.

Yine bu dönemde, İŞKUR’ un kurs ve programlarıyla 900 kişinin iş ve meslek sahibi olduğu, istihdam için iş arayanlara verilen destekle 108 milyon TL ödenek kullanıldığı bildirildi. Düzenlenen toplantıda, Mesleki ve Teknik Eğitim öğrencilerine yönelik, meslek liseleri ile öğrencilerin beceri/staj eğitimi yapmakta oldukları işletmelerde İş Sağlığı ve Güvenliği çalışmaları değerlendirildi.

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı, Vali Yaşar Karadeniz başkanlığında gerçekleştirildi. İlgili kamu, kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı toplantıda; istihdama yönelik yapılan çalışmalar ve faaliyetler gözden geçirildi

“İş Pozitif Kadın İstihdamının Artırılması'' projesiyle kadın iş alımında artış

SGK kayıtlı iş yerlerinin sayılarında ki artışa da dikkat çeken Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz şu ifadeleri kullandı;

“Sakarya’nın her geçen gün yükselen sanayisiyle, 2024 yılının ilk 6 ayında İŞKUR aracılığıyla işe yerleşen sayısı 15 bin 49 kişiye ulaşmıştır. Söz konusu işe yerleştirme bir önceki yıla oranla yüzde 10'luk bir artışa karşılık gelmektedir.
Bununla birlikte kadın işe yerleştirme sayısındaki artış oranı yüzde 22, genç işe yerleştirmedeki artış oranı yüzde 17 olarak gerçekleşmiştir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızın “İş Pozitif Kadın İstihdamının Artırılması” projesine ilimizin güçlü destekle kadın işe yerleştirmedeki oranının daha fazla artış kaydettiğini görüyoruz.

108 milyon TL ödenek

Ayrıca, SGK ya kayıtlı işyeri sayılarının da ilk 6 ayda 30.221 iken kısmi bir artışla 30.243 olarak müsavi kaldığını görülmüştür”
Ayrıca Vali Karadeniz, İŞKUR’un istihdam oluşturma faaliyetleri çerçevesinde bu dönemde İŞKUR’ un kurs ve programlarıyla 900 kişinin iş ve meslek sahibi olduğunu, istihdam için iş arayanlara verilen destekle 108 milyon TL ödenek kullanıldığını belirtti.

Yüzde 70'ten yüzde 60’a ve istihdam taahhüdünün de 3 kattan 2 kata düşürüldü

Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Tekin Kaya, kurul üyelerine yapmış olduğu sunumda İŞKUR’un İşbaşı Eğitim Programındaki iş arayan ve işverenler için avantajları hakkında bilgi verdi. İşbaşı Eğitim Programlarındaki istihdam yükümlüğünün yüzde 70'ten yüzde 60’a ve istihdam taahhüdünün de 3 kattan 2 kata düşürüldüğünü ve işverenlerin işgücü maliyetlerini azaltma adına İŞKUR desteklerinin fırsat sağladığını belirtti.

Ayrıca, İŞKUR Müdürü Kaya şu cümleleri kurdu;

“Hızlı istihdam sağlamaya yönelik, iş arayanların işverenlerle toplu iş görüşmeleri İl Müdürlüğümüzde sürdürülmektedir. Sosyal yardım yararlanıcılarına yönelik çalışmalar, dezavantajlı gruplara yönelik faaliyetler ile mesleki ve teknik eğitim mezunlarının istihdamına yönelik çalışmalarımızda devam etmektedir”


İş Sağlığı ve Güvenliği

Sakarya Milli Eğitim İl Müdür Vekili Ahmet Duran Yüce, Mesleki ve Teknik Eğitim Liseleri ile öğrencilerin beceri veya uygulama eğitimi yapmakta oldukları işletmelerde İş Sağlığı ve Güvenliği çalışmaları hakkında bilgi verdi. Bu kapsamda İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün eğitim müfettişlerince 166 işletmenin denetlenmiş olduğunu, 14 işletmede aksaklıkların görüldüğünün rapor edildiğini, beceri veya uygulama eğitimi yapılan diğer işletmelerdeki çalışmaların devam ettiğini paylaştı. Ayrıca, İl Müdür Vekili Yüce iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini almayan iş yerlerinde beceri veya uygulama eğitimlerinin yapılmayacağını hatırlattı.

Toplantıda yapılan sunumlar sonrasında, İŞKUR İl Müdürlüğünün çalışmaları, danışmanlık hizmetleri kapsamında yapılan çalışmalar, kurulun görüşüne sunulması istenilen engelli projeleri değerlendirildi. Bunun yanında istihdam etkinlikleri ile mesleki eğitim uygulamaları hakkında çeşitli görüş ve öneriler ele alındı.

Eski One Direction Üyesi Liam Payne Hayatını Kaybetti Stranger Things, Vecna'nın Güçleri Hakkındaki Büyük Sırrı Açıklamalı Semih Çelik Katliam Öncesi Bunu Yapmış... Semih Çelik’in Bilgisayarından Şok Edici Kayıtlar Çıktı Rojin Kabaiş'in Ölümündeki İlk Bulgular Açıklandı: Cesedi Uzun Süre... Game of Thrones Dünyasının En Unutulmaz Karakterleri ve Hikayeleri