Sakarya İtfaiyesi, Göynük Orman Yangınına Karşı Seferber Oldu

Bolu’nun Göynük ilçesinde başlayan ve 100 hektarlık alanı kül eden orman yangınına Sakarya Büyükşehir İtfaiyesi de dahil oldu. Havadan ve karadan süren müdahalelerde Sakarya İtfaiyesi, yangının kontrol altına alınmasında aktif rol oynuyor.

This browser does not support the video element.

Bolu’nun Göynük ilçesi Bekirfakılar Köyü’nde çıkan orman yangını hızla yayılarak 100 hektarlık ormanlık alanı etkisi altına aldı. Yangına müdahale eden ekipler arasında yer alan Sakarya Büyükşehir İtfaiyesi, hem karadan hem de havadan destek sağlayarak yangını kontrol altına almak için büyük çaba sarf ediyor.

Yangın, öğle saatlerinde başladı ve rüzgarın etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Yangının söndürülmesi için bölgeye çok sayıda yangın söndürme aracı, arazöz ve ekip sevk edilirken, Sakarya Büyükşehir İtfaiyesi yangının en kritik noktalarında aktif olarak müdahalede bulunuyor. Bölgedeki söndürme çalışmalarına 6 helikopter ve çeşitli iş makineleri de destek veriyor.

Sakarya İtfaiyesi, yangına hızlı ve etkili bir şekilde müdahale ederek alevlerin daha fazla yayılmasını engellemeye çalışıyor. Göynük ve Mudurnu ilçelerindeki yerleşim yerlerinde tedbir amaçlı tahliyeler yapılırken, ekipler yangını kontrol altına almak için yoğun bir mesai harcıyor. Yangına havadan yapılan müdahalelerle birlikte, karadan da çevre illerden gelen destek ekipleriyle koordineli çalışmalar devam ediyor.

Bolu Valisi Erkan Kılıç, yangının kontrol altına alınması için karadan ve havadan büyük bir mücadele verildiğini belirterek, şu ana kadar 100 hektarlık ormanlık alanın yandığını ifade etti.

Vali Kılıç, yangınla ilgili yaptığı açıklamada, "Yangının çıkış sebebi henüz bilinmiyor. Ekiplerimiz yangını söndürmek için seferber oldu. 6 helikopter Sünnet Gölü’nden su alarak yangına müdahale ediyor. Bölgede dozer ve iş makineleri çalışıyor. Yakın yerlerdeki yerleşim alanları tedbir amacıyla tahliye edildi. Can kaybımız bulunmuyor. Ancak rüzgar çalışmaları zorlaştırıyor. Uçak desteği de talep ettik," dedi.

Sakaryaspor Ankaragücü Maçı Hazırlıklarına Devam EdiyorSakaryaspor, li Sakarya dahil 44 ilde zehir tacirlerine darbe: 293 şüpheli yakalandı! Sakaryaspor Haftanın İlk Antrenmanına Çıktı Sakarya Dahil 24 İlde Siber Suç Operasyonu: 46 Şüpheli Gözaltında Patlama Sonrası İlk Anlar: Yaralı Taşıma Görüntüleri Ortaya Çıktı Sakarya’daki Oba Makarna Fabrikasında Şiddetli Patlama Anı!