Sakarya Dahil 24 İlde Siber Suç Operasyonu: 46 Şüpheli Gözaltında

24 ilde düzenlenen “Siberağ-7” operasyonunda, nitelikli dolandırıcılık, hırsızlık, yasa dışı bahis ve çevrim içi çocuk müstehcenliği gibi siber suçlardan aranan 46 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin büyük bir kısmı uzun süredir aranıyordu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonla ilgili açıklamalarda bulundu.

This browser does not support the video element.

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde ve İl Emniyet Müdürlükleri Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüklerince düzenlenen operasyon, Batman, Balıkesir, İzmir, Edirne, Isparta, Manisa, Siirt, Adana, Ankara, Antalya, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, İstanbul, Kocaeli, Konya, Mersin, Malatya, Muğla, Nevşehir, Osmaniye, Sakarya, Sivas ve Uşak'ta gerçekleşti. “Siberağ-7” olarak adlandırılan bu kapsamlı operasyonda, 46 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Şüphelilerin Aranma Süreleri Dikkat Çekti

Yakalanan 46 şüpheliden 38'i 0-5 yıl arasında aranıyordu. Bunun yanı sıra 7 şüpheli 5-10 yıl, 1 şüpheli ise 10 yıl ve üzeri süredir aranıyordu. Bu durum, siber suçlarla mücadelenin uzun soluklu ve kapsamlı bir şekilde sürdürüldüğünü gösteriyor.

Bakan Yerlikaya'dan Açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından operasyonla ilgili bir açıklama yaparak şunları söyledi:

"Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; siber suç ve suçlularla mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Ailelerimizin huzurunu kaçırmalarına müsaade etmedik, etmeyeceğiz. Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle."

Ağrı'da Park Halindeki Araçta 177 Kilo Sıvı Metamfetamin Ele Geçirildi Trafikte Makas Atan Maganda Gözaltına Alındı 141,5 Kilo Kokain Yakalanan Geminin 10 Mürettebatından 8’i Beraat Etti Antalya'da Park Halindeki Tur Minibüsü Alev Alev Yandı Patlama Sonrası İlk Anlar: Yaralı Taşıma Görüntüleri Ortaya Çıktı Sakarya’daki Oba Makarna Fabrikasında Şiddetli Patlama Anı!