Şair Ercan Yılmaz, Kitap Söyleşilerinin Bu Haftaki Konuğu Oldu

Sakarya Üniversitesi Vizyoner Genç Öğrenci Topluluğunun Çarşamba günleri düzenlediği 'Kitap Söyleşileri' etkinliğinin bu haftaki konuğu Şair Ercan Yılmaz oldu.

Sakarya Üniversitesi Vizyoner Genç Öğrenci Topluluğunun Kitap Keyfi’nde tertiplediği 'Kitap Söyleşileri' etkinliğine bu hafta Şair Ercan Yılmaz konuk oldu. Etkinlikte Şair Ercan Yılmaz’la “Biz şiirin neyi oluruz?” konusu üzerine konuşuldu. Aynı zamanda Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni olan Ercan Yılmaz, geçtiğimiz aylarda öğretmenlik yaptığı lisede “Roman Kahramanları Festivali” düzenleyerek gündeme gelmişti. SAÜ Özel Okulları Genel Müdürü Mehmet Yüzücü moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide şaire yöneltilen “Ercan Yılmaz nasıl anılmak ister?” sorusuna Yılmaz, “Sezai Karakoç’un cenazesindeki çeşitlilik, yelpazenin genişliği muhteşem bir şey ve sanırım ben öldükten sonra böyle bir kalabalık tarafından anılmak, uğurlanmak isterdim” dedi ve ekledi, “Kalabalıklardan, büyük topluluklardan bahsetmiyorum. Sizi hayırla yâd edecek insanlar olacaktır, ben de bunun için çabalıyorum.”

“Şiir duygularla-düşüncelerle değil kelimelerle yazılır”

Şairin hayatının değil, yazdıklarının önemli olduğunu savunan Şair Yılmaz, “Şair aynı zamanda bir insan, şiir yazarken bilinci farklıdır. Pekâlâ yaşamadığı bir hayatın şiirini de yazabilir. Bu durum onu samimiyetsiz kılmaz, samimiyet bu değildir. Bilakis onun dehası orada devreye girmiştir diye düşünüyorum. Şiir duygularla düşüncelerle değil kelimelerle yazılır” ifadelerini kullandı.

Şiirin medeniyetin temelini oluşturduğunu ve hayatın her alanında belirten Ercan Yılmaz “Şiir bizim medeniyetimizdir. Şiiri sadece alt alta ya da üst üste getirilen dizeler bağlamında düşünmüyorum, şiirsel hassasiyet bağlamında düşünüyorum. Neredeyse 700 yıllık uygarlık maceramız kapsamında meseleye bakacak olursak her yerde şiir var. Şiirden genişleyen bir hayat algımız var. Birçok alanın şiir biçiminde şiir kullanılmış” şeklinde konuştu.

Şiirin hayatımızdaki yeri toplumsal boyuttaki önemini ele alan Şair Ercan Yılmaz şair ve şiir arasındaki bağa farklı bir bakış açısı ile yaklaşarak, “Şair şiirin yitik oğludur. Bu metaforik bir tabirdir ama durum tastamam budur” dedi.

Söyleşi de katılımcılara çay ikramı yapılarak katılımcılardan gelen sorular yanıtlandı. Söyleşi sonunda Şair Ercan Yılmaz katılımcıların isteği üzerine kitaplarını imzaladı.

Wicked, En İyi Film Oscar’ını Kazanabilecek Mi? Wicked Filminde Glinda İsmini Neden Değiştiriyor? İstanbul’da Kan Donduran Aile Katliamı: Ölü Sayısı 8’e Yükseldi Gollum Filmi, Yüzüklerin Efendisi'nin Eksik Kalan Hikayesini Anlatacak Ariana Grande'nin Oscar Şansı: Wicked'daki Performansı Dikkat Çekiyor Emeklilikte Yeni Dönem: Kademeli Sistem Gündemde